Бизнес идеите успяват точно толкова, колкото и се провалят сред

...
Бизнес идеите успяват точно толкова, колкото и се провалят сред
Коментари Харесай

Чудесна идея! Но, защо не пробива?

Бизнес концепциите съумяват тъкмо толкоз, колкото и се провалят измежду бизнесмените. Особено измежду начинаещите бизнесмени. Виждал съм това още веднъж и още веднъж като преподавател и основател на бизнес. Статистки сочат, че нивото на неуспех на новите бизнес хрумвания за артикули или услуги в първите пет години опити не пада под 50%.

Разбира се, същинските бизнесмени се отнасят към бизнес неуспехите като към крайъгълен камък по пътя към триумфа. Разчитат на максимата, че ще се учат от грешките си. Използват опита, с цел да се придвижат към идната идея за правене на пари. Но за какво пък да не се поучат и от грешките на другите, без да минават през болката и разочарованията?

Тук следва моят лист на 10-те аргументи, заради които първите бизнес инициативи се провалят. И някои оферти по какъв начин биха могли да бъдат избегнати.

Причина #1. Няма написан проект

Не вярвайте на мита, че бизнес проектът не си заслужава усилието. Дисциплината на писане на проект е най-хубавият метод да се уверите, че разбирате по какъв начин да трансформирате концепцията си в бизнес.

Причина # 2. Слаб или никакъв модел за доходи.

Тук се включва смисъла на привличането на внимание посредством реклама.

Дори една неправителствена организация би трябвало да генерира доходи (или да взема дарения), с цел да покрива оперативните си разноски.

Ако продуктът ви е безвъзмезден, или губите пари от всяка негова продажба, е мъчно да компенсирате в размера. Може да имате решението и за края на международния апетит, само че в случай че клиентите ви нямат пари, бизнесът ви няма да просъществува дълго.

Съветите на Джак Уелч за ефикасна бизнес тактика

Причнина #3. Ограничени бизнес благоприятни условия

Не всяка добра концепция може да стане блокбъстър бизнес. Само тъй като буйно вярвате, че продуктът или услугата ви са страхотни, това не значи, че всички се нуждаят от тях. Не значи и, че всички ще ги купуват. Няма сурогат на пазарните проучвания, писани от вътрешни специалисти. Тези изследвания би трябвало да допълват ваше лично осведомително проучване, направено измежду фамилията и приятелите.

Причина #4. Проблем в осъществяването

Когато млади бизнесмени дойдат при мен с „ концепция за милион $ ” се постанова да им обясня, че самата концепция не коства нищо. Всичко е в осъществяването. Ако не се чувствате удобно да вземате неприятни решения и да поемате опасности, няма извършите добре тази роля.

Причина #5. Твърде доста съперници

Да нямаш никакви съперници е червен байрак – значи няма пазар. Но да откриеш 10 или повече с едно простичко търсене в Гугъл значи, че региона на интереса ти може да е пренаселена. Помнете, заспалите колоси могат да се разсънят. Затова не си мислете, че най-големите корпорации на пазара са прекомерно огромни и тромави, с цел да се тревожите за наличието им.

Причина #6. Липса на интелектуална благосъстоятелност

Ако очаквате да се срещнете с вложители или да имате стабилно конкурентно преимущество против огромните в промишлеността, имате потребност да регистрирате патенти, търговски марки и авторски права, както и съглашения за отбрана на комерсиалните секрети. Интелектуалната благосъстоятелност е постоянно най-големият детайл от ранната фаза на нарушавания над компанията от професионалните вложители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР