Бизнес форум събира в Бургас представители от България и Италия.

...
Бизнес форум събира в Бургас представители от България и Италия.
Коментари Харесай

Бизнес среща насърчава отношенията между България и Италия в областта на търговията и туризма

Бизнес конгрес събира в Бургас представители от България и Италия. На конференцията ще се разискват опциите за вложения сред двете страни.
Един от уредниците на проявата е Индустриален и логистичен парк – Бургас. По този мотив Actualno.com беседва с Петър Иванов - „ Връзки с обществеността “ на Логистичния парк. Ето какво сподели той: " Форумът изрично дава отговор на мотото си, което е - " България и Италия, положителни практики ". Ние сме поканили компании от Италия, които са вложители в България, да споделят положителните си практики за правене на бизнес в нашата страна. За нас, като промишлен парк е значимо, да се нареждаме до переспектива, те да реинвестират или да притеглим нови компании в Бургаски район. Може да не са съответно в логистичния парк, само че да са в района, като положително място за правене на бизнес. Това ще бъде едно позитивно събитие, от което като район, можем да извлечем изгода. Ние ще допринесем да има и доста български компании, италианският и българският бизнес да са ръка за ръка, да се основат нови партньорства ".
На срещата ще се дадат образци, които демонстрират, че развиването на бизнес връзките сред двете страни са взаимно преференциални и ще доведат до разкриване на нови работни места. Основните сфери, в които това е допустимо, са произвеждане на текстилни артикули, търговията, хранително-вкусовата индустрия, производството на машини и мебели.
 

 
Особено внимание ще се обърне на туризма и привличането на повече италианци по нашите курорти, заради регистрирания спад това лято. Обратният поток, от България към Италия, също ще бъде тематика на диалози, макар огромния интерес от страна на българите към културния туризъм и морският отдих в средиземноморската страна.
По данни на Министерството на стопанската система, Италия е един от главните и значимите търговско-икономически сътрудници на България. Тя се подрежда до Гърция, Германия, Франция, Румъния и Белгия и приема 68 % от износа ни за единния пазар. През месец януари износът на наши артикули за Европейски Съюз е достигнал 25 милиарда лв..
Бизнес форумът ще се състои на 12 септември, като негов специфичен посетител ще бъде Н.Пр. Стефано Балди, дипломат на Италия у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР