Бизнес активността в Китай се възстанови много бързо от началото

...
Бизнес активността в Китай се възстанови много бързо от началото
Коментари Харесай

Шефът на Siemens: Китай се възстанови много бързо от началото на пандемията

Бизнес интензивността в Китай се възвърне доста бързо от началото на здравната рецесия с ковид. Това съобщи пред Си Ен Би Си основният изпълнителен шеф немския промишлен колос Siemenс Джо Кезер.

„ Китай съумя да се възвърне доста бързо от началото на рецесията. Нашият бизнес в страната в действителност е повишен в съпоставяне със същия интервал на предходната година. В момента ние отчитаме по-високо търсене спрямо предкризисния интервал “, разяснява Казер.

В интервала април-юни поръчките от Китай са нарастнали с 6% по отношение на миналата година. За съпоставяне, всички други пазари, на които оперира Siemens, като се изключи немския, регистрираха спад на поръчките през този интервал.

Днес компанията регистрира чиста облага от 535 млн. евро за тримесечието, приключило през юни. Този резултат съставлява 53-процентов спад в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Приходите на компанията доближиха 13,5 милиарда евро, което е спад от 5%.

Фирмата обаче регистрира и растеж на размера на свободните парични потоци до 2,5 милиарда евро по отношение на 434 млн. евро през предходната година.

„ Всички отдели, и по-специално Siemens Mobility, способстваха за този растеж “, разясняват от компанията.

От Siemens чакат продължаващата икономическа рецесия в следствие от пандемията от ковид да се отрази на бизнеса им до края на годината.

„ Занапред съществува неустойчивост, обвързвана с вероятността от втора вълна от ковид “, споделя Казер.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР