Бият ги, карат ги да мъкнат товари по 20 часа

...
Бият ги, карат ги да мъкнат товари по 20 часа
Коментари Харесай

Тъмното лице на Санторини: Издевателства надничат зад живописните картини

Бият ги, карат ги да мъкнат товари по 20 часа дневно, даже в най-големите жеги не получават съвсем никаква храна и вода. Магаретата на гръцкия остров Санторини са подложени на жестоки издевателства.

Живописни улички, варосани в бяло къщи, приказно красиви залези: Санторини е считан за един от най-красивите гръцки острови. Но това райско кътче, което притегля туристи от целия свят, неусетно стана и сцена на жестока борба сред локалните хора и бранителите на животните.

Става дума за магаретата, които са един от най-важните извори на облаги за островитяните. В същото време обаче над тях е надвиснала сериозна опасност. Защитниците на животните настояват, че магаретата на остров Санторини са подложени на издевателства и тежка употреба. От групата ПЕТА неотдавна разгласиха видео, показващо ужасяващи подиуми, и упрекнаха гръцките управляващи, че прикриват жестокото отношение към животните.

Сигурно мнозина са виждали тези магарета най-малко на фотография. Накичени са с мъниста и хлопатари и ден след ден транспортират стотици отпускари по стръмните пътеки на Санторини - цели 520 стъпала нагоре. Така туристите получавали " достоверно " усещане от гръцките нрави и традиции. Срещу скромната цена от 6 евро.

Бият ги, карат ги да мъкнат товари по 20 часа дневно

Защитниците на животните настояват, че магаретата на Санторини живеят в извънредно неприятни условия. " Ако пъхнеш ръка под ремъците и седлото, незабавно ще установиш, че цялото тяло е в рани ", изяснява Мария Астравени от интернационалната мрежа за отбрана на животните " Direct Actions Everywhere ". " Поводите и мундщуците им неведнъж са напоени с кръв. А когато някое магаре рухне от отмалялост и не може да продължи нататък, притежателят просто го зарязва и взима друго магаре или муле. "

Защитниците на животните настояват, че притежателите бият магаретата, с цел да ги принудят по 20 часа дневно да мъкнат на гърба си туристи и багаж. Дори в най-големите обедни жеги животните съвсем не получават храна и вода, почивките на сянка също са необичайност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР