Бияч на партийната сбирка ГЕРБ на в София Тех парк

...
Бияч на партийната сбирка ГЕРБ на в София Тех парк
Коментари Харесай

Прокуратурата потвърди версията на ГЕРБ: Биячите били пратени на сбирката им от протеста

Бияч на партийната колекция ГЕРБ на в " София Тех парк " е признал пред прокуратурата, че бил пратен от хора, близки до антиправителствените митинги. Това излиза наяве от известие на държавното обвиняване в петък. Арестуваният юноша е арестуван за 72 часа и му е повдигнато обвиняване в безчинство. Той бе задържан след два дни търсене, макар че онлайн пространството преливаше от фотоси на агресорите, а консуматори на фейсбук стигнаха до профилите на обвинените часове след деянията им в сряда, когато на националната конференция на ГЕРБ се разиграха подиуми на принуждение против публицисти и протестиращи.

 https://www.mediapool.bg/gal/91/orig_b91bd7341209b00ba106803815d78957.jpg

Заедно с направилия самопризнания бияч е задържан още един юноша, показал се по същия метод. Засега прокуратурата не оповестява имената им, нито пък прецизира кой тъкмо от протестиращите е наел " провокатори " за партийната конференция на ГЕРБ.

По неофициална информация единият напдател споделя Симеон Стойчев и е кикбосьор. Последната му месторабота е охранителната компания " Джи Пи секюрити ", видно от регистъра на трудовите контракти в Национален осигурителен институт. Той е работил там до март. В известието на прокуратурата се споделя, че той е направил признания и спомага на проверяващите.

" В обясненията си е показал, че лица, съпричастни към организирането на митингите, са му дали обещание възнаграждение, в случай че провокира и извърши провокативни дейности към участници в събитието на територията на " София Тех парк ", декларират от прокуратурата. Задържаният е на 20 години и няма предходни престъпни регистрации или присъди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР