Бивщият депутат Радан Кънев сподели мнението си във фейсбук за

...
Бивщият депутат Радан Кънев сподели мнението си във фейсбук за
Коментари Харесай

Радан Кънев за пакета Мобилност: Юнашкият популизъм се провали! Правителството да помисли за шофьорите, а не само за едрия бизнес

Бивщият народен представител Радан Кънев показа мнението си във фейсбук за прословутия пакет " Мобилност ", който бе подложен на гласоподаване в Европарламента. Ето какво написа той:

``
реклама

" Пакет " Мобилност " мина с доста огромно болшинство в Екологичен потенциал. Очевидно казусът не е в 1-2 гласа, а в сбърканото държание на някои държавни управления в Централна и източна Европа, в това число и изключително българското (като се има поради какъв брой значим беше интервалът на нашето председателство за това досие). 
Юнашкият популизъм и биенето в гърдите не докара до никакви отстъпки, в противен случай - втвърди западните страни и разцепи Централна и Източна Европа - Чехия и Словакия поддържаха Пакета.

Правилната политика беше да се признае разсъдъка на доста от предложенията и да се търси компромис, а не спор, който не можем да спечелим.

Слава Богу, законодателната процедура не приключва с гласуването в Екологичен потенциал. Предстоят договаряния, триалози, гласоподаване на още две четения в идващия Екологичен потенциал. В идващите стадии, българското държавно управление би трябвало да прояви доста повече разсъдък и еластичност, в това число грижа за личните си жители и за изискванията на живот и труд на водачите, а освен за едрия бизнес, и да търси рационален компромис. Компромис, който да докара до повече права за водачите, само че да запази правилата на Единния пазар и свободната конкуренция, като отхвърли крайностите в през днешния ден гласувания план (например - задължението да бъдат непрекъснато връщани до страната на генезис самите камиони).

Това ще бъде и моята позиция като народен представител в Екологичен потенциал, в границите на неизбежните договаряния и триалози ".



ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР