Бившият №5 в световната ранглиста Жо-Вилфрид Цонга официално сложи край

...
Бившият №5 в световната ранглиста Жо-Вилфрид Цонга официално сложи край
Коментари Харесай

Жо-Вилфрид Цонга се сбогува емоционално с тениса след загуба от Рууд

Бившият №5 в международната класация Жо-Вилфрид Цонга публично постави завършек на своята тенис кариера, откакто загуби в първия кръг на тазгодишния Ролан Гарос от Каспър Рууд.

Французинът, който през последните години бе малтретиран от травми, изигра доста мощен мач против един от най-хубавите играчи на клей, само че все пак отстъпи след 7:6 (6), 6:7(4), 2:6, 6:7(0).

В края на четвъртия сет и болки в рамото попречиха на опитния Цонга да бъде равносилен на своя противник, като някогашният №5 колкото да изпълняваше сервис. В тайбрека при закъснение от 0-6 точки французинът не съумя и да сдържи страстите си, като се разплака на корта, а сълзите му продължиха и след края на срещата.

В последна сметка Жо-Вилфрид Цонга беше изпратен с овации от феновете на централния корт " Филип Шатрие ", а в негова чест бе проведена и специфична гала, в която присъединяване взеха фамилията на Цонга, няколко френски тенисисти и доста други.

Специални обръщения към финалистът от Australian Open през 2008 година насочиха и четиримата огромни - Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри, с които през годините Цонга е имал не една или две срещи.

За Рууд пък тази победа значи място във втория кръг и мач против финландеца Емил Руусувуори, който по-рано денем се наложи в пет сета против Юго Умбер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР