Бившият №4 и анализатор за ESPN Брад Гилберт вярва, че

...
Бившият №4 и анализатор за ESPN Брад Гилберт вярва, че
Коментари Харесай

Гилберт: Алкарас може да победи Джокович и да спечели „мейджър“ през 2022


Бившият №4 и анализатор за ESPN Брад Гилберт има вяра, че Карлос Алкарас е подготвен да завоюва първата си купа от Големия шлем още през актуалната година.

18-годишният испанец стигна до четвъртфинала на US Open през предишния сезон и завоюва първия си ATP трофей, като през тази година наподобява още по-опасен.

В момента се намира под №16 в света, има още един трофей в сбирката си и към този момент игра полуфинал на Мастърс.

Гилберт, който бе треньор на Андре Агаси за шест от осемте трофеи от Шлема , които американецът завоюва, и на Анди Родик за трофея от US Open през 2003 година, счита за допустимо Алкарас да преодолее даже Джокович на огромната сцена.

„Искам да видя Карлос Алкарас да играе против Новак,“ сподели той за Holding Court Podcast.

„Мисля, че когато излезе на корта, Джокович ще си намерения „Той не е като останалите.“ Ако има състезател с шансове да завоюва против Ноле в четвърти кръг на шампионат от Шлема, заложете на Алкарас.“

„Той е на нужното равнище и ми харесват възможностите му да завоюва един от идващите четири шампионата от Големия шлем,“ добави Гилберт.

В същото време експертът не пропусна да отдаде заслуженото и на сърбина:

Преди да се случи всичко с Covid тематиката около него, мислех че по това време ще господства. Сега всичко е тайнственост,“ сподели той и уточни, че през 13 от последните 15 сезона Джокович е играл най-малко 60 мача – нещо, което през тази наподобява невероятно.

„Смятам, че ще се състезава през целия Тур в Европа, би трябвало да видя резултатите му и по какъв начин ще се завърне, само че може би ще си възобнови ритъма.“
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР