Бившият №1 в тениса Новак Джокович отрече твърденията, че е

...
Бившият №1 в тениса Новак Джокович отрече твърденията, че е
Коментари Харесай

Джокович отрече да организира бойкот в Australian Open заради пари

Бившият №1 в тениса Новак Джокович отхвърли изказванията, че е предложил състезателите да бойкотират идващото издание на Australian Open, в случай че не получат нарастване на наградния фонд. Сърбинът, който е президент на Съвета на играчите беше забъркан в обява, съгласно която е призовал сътрудниците си да желаят повече пари от разпределението на приходит в четирите шампионата от Големия шлем.

Също по този начин се твърди, че Джокович е помолил представителите на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) и Тенис Австралия, която провежда Australian Open да изоставен срещата на играчите в петък.

" Не няма протест, нищо правилно ", сподели Джокович след успеха си над Доналд Йънг в първия кръг на шампионата. " Много малко от това, което сте написали е правилно. Това, което се случи е, че ние играчите просто желаеме да приказваме по избрани тематики. Не мисля, че има нещо неприятно в това, а срещата на играчите е точно, с цел да се съберем всички дружно. Но протест даже не е обсъждан ", добави шесткратният първенец в Мелбърн.

Сръбският тенисист отхвърли, че представителите на АТП са били изгонени, както се твърди и разказа срещата като доста " възпитана и с естествен звук ".

В медийните изявления присъстваше и създадването на нова организация, която да работи като синдикат на играчите, само че да е самостоятелна от АТП. Последната е основана през 1972 година и е благосъстоятелност както на шампионатите от международния тур без тези от Големия шлем, както и на играчите. Джокович отхвърли, само че последният американски №1 Анди Родик поддържа сходна концепция.

" Не знам за какво не се приказва повече за това. Идеята е доста добра и циркулира отдавна. В момента е невероятно АТП да пази интереса и на шампионатите и на играчите ", написа Родик с " Туитър ".

It’s been a good idea for a long time:) Impossible for an entity to represent both sides of a negotiation. I’m amazed it’s not talked about more.... https://t.co/AqeyxpTjwH
— andyroddick (@andyroddick) January 16, 2018

Вицепрезидентът на Съвета на играчите Кевин Андерсън удостовери, че тематиката за по-големи наградни фондове е разисквана. Той изясни, че всичко се прави, с цел да може играчите с по-нисък ранкинг да имат обезпечени по-добри условия.

" Не става въпрос, че топ тенисистите желаят да вземат повече пари за себе си, както се твърди. Те така и така имат доста положителни кариери и печелят много пари. Ако сега първите 100 живеят сносно, ние желаеме да подсигуряваме това за първите 150 или 200 в ранглистата, тъй като парите за тях в действителност не са задоволително ", сподели южноафриканецът.

В последните години наградният фонд в шампионатите от Големия шлем набъбна няколко пъти. В момента на " Уимбълдън " той е 31.6 милиона паунда спрямо 16.06 милиона преди пет години.

Победителят на Australian Open при мъжете и дамите получава близо 3.2 милиона щатски $ от общия награден фонд, който е 43 милиона.

Джокович добави, че концепцията на играчите е да защитят оптимално интереса си без да навредят на играта.

" Всеки дава най-хубавото от себе си, както ние, по този начин и Australian Open. Директорът на шампионата Крей Тайли също се грижи за това да се усещаме като вкъщи си и всички наши потребности да са обезпечени. Аз считам, че се движим в вярната посока ", добави носителят на 12 трофеи от Големия шлем.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР