Бившият №1 в тениса Анди Мъри спечели първия си мач

...
Бившият №1 в тениса Анди Мъри спечели първия си мач
Коментари Харесай

Анди Мъри спечели мач в "Мастърс" турнир след повече от две години

Бившият №1 в тениса Анди Мъри завоюва първия си мач от шампионата от сериите " Мастърс " 1000 в Шанхай, откакто преодоля аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро. Британецът се наложи, като направи поврат 2:6, 6:2, 6:3 след 2.18 часа.

Това е първа победа за Мъри в шампионат от най-високата категория от АТП тура от 28 месеца насам. За последно той завоюва в " Мастърс " 1000 през май 2017 година

Носителят на три трофеи от Големия шлем постепенно се завръща към познатата си форма след здравословните си проблеми. Мъри претърпя няколко интервенции и даже се подложи на промяна на тазобедрена става, с цел да избави кариерата си.

Той стана първият тенисист, спечелил мач на сингъл с изкуствена тазобедрена става. Британецът се записа за присъединяване в огромна част от азиатските шампионати, като се надява те да му послужат за добра основа при започване на 2020 година с акцент върху Australian Open.

He did it! @andy_murray is through to round two in the 2019 tournament. #RolexShMasterspic.twitter.com/t5NROk5AK2
— RolexShMasters (@SH_RolexMasters) October 7, 2019

В дуела с Лондеро Мъри записа 10 аса и четири двойни неточности. Той даде общо седем точки за пробив на противника си, само че избави четири от тях. В първия сет британецът направи доста неточности, не беше на висота и загуби след 49 минути игра.

В идващите две елементи някогашният №1 беше доста по-уверен и стигна до успеха. Във втория кръг Мъри ще се изправи против 10-ия подложен Фабио Фонини от Италия, който победи в два сета Сам Куери.

В момента Мъри е №289 в международната класация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР