Бившият №1 в света Новак Джокович стигна четвъртфиналите на Ролан

...
Бившият №1 в света Новак Джокович стигна четвъртфиналите на Ролан
Коментари Харесай

Джокович се класира на девети пореден четвъртфинал на "Ролан Гарос", Гофен отпадна

Бившият №1 в света Новак Джокович стигна четвъртфиналите на " Ролан Гарос " след чиста победа над Фернандо Вердаско 6:3, 6:4, 6:2. За девета поредна година сърбинът се класира на тази фаза в Париж и сподели, че постепенно връща формата си от преди травмата в лакътя. Четвъртфиналът е общо 12-и за него на " Ролан Гарос ".

Шампионът от 2016 година направи доста мощен мач против испанеца, в койот грешките му бяха сведени до най-малко. Той записа три аса, не направи нито една двойна неточност, а за три сета непредизвиканите му неточности бяха 29 против 48 на Вердаско.

Джокович сподели доста постоянна игра изключително в сервис геймовете си. Той вкара 72% при първи сервис и завоюва 62% от точките.

" Винаги е хубаво да стигнеш надалеч на " Ролан Гарос ". Обичам публиката в Париж, обичам кортовете, тъй като тук атмосферата е специфична ", сподели сърбинът.

A 12th Roland-Garros quarterfinal for @DjokerNole.

The Serb serves up a straight sets win over Verdasco 6-3 6-4 6-2.#RG18pic.twitter.com/WivPzX8y4F
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 3, 2018

Той не изпусна дуела от надзор нито за миг. В първата част направи пробив в четвъртия гейм, който се оказа решителен и до края му единствено поддържаше дистанцията. Вторият сет стартира с пробив на сметката на Джокович, само че Вердаско отговори с подобен в шестия гейм.

Последва рибрейк от сърбина и 6:4 в негова изгода в края. В третия сет Вердаско към този момент нямаше сили да се бори с някогашния №1. Джокович поведе с 2:0 и в сета даде единствено два гейма на противника си.

В идващия кръг носителят на 12 трофеи от Големия шлем ще срещне изненадата на шампионата Марко Чекинато. Италианецът, който е 72-и в света и преди " Ролан Гарос " нямаше победа в шампионати от Големия шлем, в профил поставения под №8 Давид Гофен.

 Марко Чекинато е сензацията на
© Reuters

Марко Чекинато е сензацията на " Ролан Гарос ".

Чекинато се възползва от умората у белгиеца и го изхвърли след 7:5, 4:6, 6:0, 6:3 за 2.34 часа. Гофен беше доста изтощен след маратонския мач с Гаел Монфис и пропусна да се класира на втори четвъртфинал в Париж след 2016 година

Италианецът осъществя осем аса, беше покрай 70-те % на сервис и избави две от четирите точки за пробив, които даде на съперника. Гофен беше доста по-разконцентриран и даде общо 18 благоприятни условия на Чекинато да го пробие, което се случи шест пъти.

Първата част беше оспорвана, само че в последния 12-и гейм Чекинато осъществя пробив. Класата на Гофен си сподели думата в идващия сет, когато белгиецът го измъкна.

Решаваща обаче се оказа третата част, когато Гофен даже не взе гейм. Тогава той рухна, завоюва единствено осем точки на собствен сервис и в четвъртия сет изглеждаше отпаднал.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (364)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР