Бившият зет и дъщерята на известния производител на млечни и

...
Бившият зет и дъщерята на известния производител на млечни и
Коментари Харесай

Бизнесменът Димитър Маджаров не дава на внуците да носят турското име на баща си

Бившият шурей и дъщерята на известния производител на млечни и месни артикули Димитър Маджаров стигнаха до съд поради различията си какви имена да носят децата им – български или турски, разбра HotArena.

Бащата желае наследниците му да имат за презиме и фамилия рождените му турските имена. Майката и фамилията й обаче не са съгласни и желаят децата да останат с българските имена. А тях бащата е получил по време на по този начин наречения възродителен развой, преобърнал орисите на стотици хиляди наши сънародници, писа „ Уикенд “. 

Спорът, в който е затънало разрушеното семейство, следва да бъде решен от Районния съд в Пловдив.

За да станат те имена и на децата му обаче би трябвало единодушие от страна на майката. 

Тя изрично отхвърля, още повече че по това време към този момент е разграничена със брачна половинка си. Бившият шурей няма различен вид, с изключение на да се обърне към съда, още повече че той смята за собствен честен дълг наследниците му да носят неговата същинска фамилия. Съдия Димитрина Тенева обаче е на друго мнение. Тя отхвърля молбата да се трансформират имената на децата. Не намира за нужно да се произнесе по настояването презимето и фамилното име на децата да се образуват от тези на бащата, както изисква законът. Следва обжалване. Бащата няма желание да се откаже от битката си за еднаквост със своите деца, още повече, че имената демонстрират и произхода на всеки човек, родовите му връзки, неговата фамилна история.    

Ако в България не се беше случила бруталната промяна на турските имена, подобен правосъден развой нямаше да има. А и толкоз ли е ужасно, в случай че децата носят турските имена на татко си?

Пред „ Уикенд ” предприемачът Димитър Маджаров, който е стожерът на семейството, отговори, че не се намесва в разногласието, тъй като той визира единствено неговата щерка и някогашния му шурей. Съжалява единствено, че всичко това травмира малолетните му внучета.

Зетят - господин Кадир на собствен ред съобщи пред наш кореспондент, че проблемите в фамилията са ескалирали откакто е възстановил имената си. Майката на децата му го е подкрепила в това негово решение. Нещо повече, тя упорствала преди време да трансформират имената на децата, до момента в който са още дребни. Но тъстът Димитър Маджаров, който в никакъв случай не е приел турския му генезис, се  противопоставил. За него било обидно внуците му да имат турски имена. Както се споделя, който заплаща, той поръчва музиката.  Не е загадка кой поръчва музиката и кой дефинира разпоредбите в тази фамилия, казват осведомени.

За предприемача се приказва, че в случай че от двете страни на един кантар се слагат името и фамилията му, фамилията ще загуби. Бившият към този момент шурей в това семейство е безапелационен, че ще се бори до дъно децата му да имат татко. При настоящето състояние съгласно акта им за раждане децата му имат за родител фиктивен човек. Той самият пък няма деца. За някогашния си тъст напомня, че на едно от съвещанията по делото обидил обществено в наличието на съда него и очевидеца му като ги наругал на „ вашата нация “. Отказва да даде повече детайлности. Щяло да пристигна и това време, когато и той да приказва. Имал какво да каже.

Пловдивският областен съд към този момент е отменил решението на арбитър Димитрина Тенева, с което тя отхвърля децата да получат същинските имена на татко си. Делото обаче още веднъж е върнато при нея, с цел да допълнела тя своето решение.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР