Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов отправи обвинение в лъжа

...
Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов отправи обвинение в лъжа
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Стойчо Кацаров изговори много лъжи по темата Пирогов

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов насочи обвиняване в неистина към сегашния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров за извършените му проучвания в „ Пирогов”. Според него инспекциите в огромните лечебни заведения целят „ обезглавяването им ", а Здравната каса се трансформира в инструмент за „ поръчкови инспекции ".

" Темата за „ Пирогов” се преекспонира. В общественото пространство бяха изговорени доста неистини от министъра на опазването на здравето. Той споделя, че е бил в „ Пирогов” на надзорен обзор. Това обаче изрично не дава отговор на истината. Първо, контролният обзор се поставя до 1 месец след дехоспитализацията на лицето. Той е дехоспитализиран при първото си долежаване на 12 декември предходната година, а твърди, че е бил на надзорен обзор след 20 януари ", изясни проф. Ангелов на конференция в Бургас, представен от NOVA.

" Летните месеци, които в този миг ни дават някакъв вид успокоение, само че то ще е краткотрайно – не се употребяват целеустремено от държавното управление за подготовка на страната за идната вълна на COVID-19, а се употребяват за „ обезглавяването” на огромни лечебни заведения в страната, които се оправиха сполучливо с преодоляването на ковид в България. На първо място поставям „ Пирогов”. Директорът проф. Асен Балтов беше отстранен поради отчет на НЗОК, с който са открити злоупотреби в лечебното заведение. Не ми е ясно, като някогашен министър на опазването на здравето, по какъв начин притежателят на болничното заведение, която е ЕАД, не изчаква формалната позиция на лечебното заведение и решението на българския съд, с цел да отсъди най-после по метод, по който се изисква от един министър ", разяснява още някогашният здравен министър.

По думите му изпълнителният шеф на Александровска болница е бил заменен поради отчет, който към момента не е показан. „ Злоупотреби досега не бяха открити, само че все пак началникът е отстранен”, посочи Ангелов.

В конференцията присъединяване взе и досегашният шеф на Националният център по заразни и паразитни заболявания - професор Тодор Кантарджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР