Бившият здравен министър Петър Москов коментира във вторник, че с

...
Бившият здравен министър Петър Москов коментира във вторник, че с
Коментари Харесай

Петър Москов: Държавата отстъпва отговорността за здравеопазването на пазара

Бившият здравен министър Петър Москов разяснява във вторник, че с предлагането на здравното министерство да пусне конкурентни на НЗОК частни фондове страната на процедура бяха отговорността за опазването на здравето и оставя проблемите на пазара и конкуренцията. По думите му обаче опитът демонстрира, че конкуренцията не ги взема решение.

“Въпросът е кой да носи отговорността за системата на опазването на здравето. Отговорът на държавното управление през тези оферти на Министерство на здравеопазването е следният: Ние предлагаме страната да излезе от отговорността си в областта на опазването на здравето и на нейно място отговорност да носят частни фондове. Или с по-кратки думи: пазарът да носи отговорност за системата на опазването на здравето “, сподели Москов пред бТВ.

По думите му това е допустимо политическо решение и в случай че то набере политическа поддръжка в Народното събрание и социална поддръжка може да се трансформира в част от нашия живот.

Той обаче счита, че опазването на здравето дружно с други браншове като обучение, сигурност и инфраструктура са отговорност на страната.

“Държавата бяха от решението да сътвори успеваемост за харченето на нашите пари и бяга от отговорността в бранш, от който на никое място по света няма задоволство. Не е прелестно когато пред прозорците ти викат, носят ковчези и всичко останало. Но това са същностни функционалности на страната. Аз стоя на страната на това, че има същностни функционалности на страната. Това са опазването на здравето, образованието, нашата сигурност, инфраструктурата. Целта на едно положително ръководство е да има ефикасна, смислена и работеща страна. А не да се трансферират същностни отговорности на страната върху частни фондове “, разяснява Москов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР