Бившият здравен министър от първия кабинет на Бойко Борисов Стефан

...
Бившият здравен министър от първия кабинет на Бойко Борисов Стефан
Коментари Харесай

Стефан Константинов стана шеф на Онкологията в София

Бившият здравен министър от първия кабинет на Бойко Борисов Стефан Константинов стана началник на Онкологията в София. Това заяви Константинов на страницата си във Facebook. 

Конкурсът за поста беше разгласен, откакто Валентин Ангелов подаде оставка след повдигнатите от прокуратурата обвинявания за занемареност, довела до вреди в размер на 2 млн. лв.. Обвинението беше повдигнато поради закупувани от болницата лекарства на повишени цени сред 2013 и 2015 г. 

Константинов е получил най-високата оценка от 5.65. На второ място с оценка 4.78 е класиран някогашният народен представител от Българска социалистическа партия и някогашен шеф на Агенция „ Медицински одит “ Симеон Василев.

Стефан Константинов е гинеколог, има и магистърска степен по публично здраве и здравен мениджмънт. Досега той беше лекар в " Майчин дом ".

" Днес е ден за смяна. След пет относително спокойни години в „ Майчин дом “ поемам ръководството на една от най-големите онкологични лечебни заведения в страната – УСБАЛО ", написа Константинов във Facebook.

" Искам да благодаря на всички сътрудници, с които работих досега. Научих доста неща, изключително във връзка с огромните отворени гинекологични интервенции, които сигурно ще са ми потребни за бъдещата работа. Защото с изключение на с администрация, считам да продължа и заниманията си като доктор. Ще ми липсват акушерството и най-много естествените, естествени раждания, воденето на които си остава за мен отличителна линия на положителните експерти ", акцентира той.

" В УСБАЛО ме чакат голям брой провокации, само че тъкмо в тях е уловката, караща ме да изоставя подреденото си лекарско всекидневие. Стискайте палци всичко да е за положително – на пациенти, личен състав, болница…и за мен самия ", написа Константинов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР