Бившият здравен министър д-р Стойчо Кацаров поиска право на отговор

...
Бившият здравен министър д-р Стойчо Кацаров поиска право на отговор
Коментари Харесай

Оневиниха д-р Стойчо Кацаров по казуса с Ковид тестовете за учениците

Бившият здравен министър доктор Стойчо Кацаров изиска право на отговор по отношение на по-отдавнашна информация, че е имало корупционни практики при закупуването на Ковид тестове за учениците.

" Разпространението на тази информация остави у мнозина подозрения в моята честност и морал. Тогава представителят на прокуратурата даде обещание да осведоми обществеността за резултата от следствието, само че по този начин и не го направи. В отговор на мое питане до госпожа Илиана Кирилова – административен началник на Софийската градска прокуратура, ме осведоми, че досъдебното произвеждане по този случай е било прекъснато с финален акт, който гласи, че " не се образува наказателно произвеждане, а формираното се приключва, когато действието не е осъществено или не съставлява закононарушение ", написа Кацаров в своя позиция до Bulgaria ON AIR.

В претекстовете на постановлението за преустановяване е записано, че " процедурите за закупуване на бързи коронавирус проби за възпитаници, извършени по реда на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, са извършени законосъобразно и без открити нарушавания от възложителя – Министерството на здравеопазването ". 

Според Кацаров оклеветяването му не е било грешка, а добре пресметната акция за дискредитирането му, инициирана от наранени от дейностите му политици. 

" Като министър разкрих огромна корупция в здравното министерство и в няколко огромни държавни лечебни заведения, както и демонстрирах нескрито цялата неплатежоспособност на водената от през последното десетилетие здравна политика - една от трагичните последствия, на която беше изключителната смъртност от Ковид-19 ", безапелационен е той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР