Бившият здравен министър д-р Стефан Константинов е отстранен като директор

...
Бившият здравен министър д-р Стефан Константинов е отстранен като директор
Коментари Харесай

Рокада в Онкологията: директорът и бивш здравен министър Стефан Константинов е отстранен -

Бившият здравен министър доктор Стефан Константинов е отхвърлен като шеф на Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология. Най-голямата онкологична болница в страната е с ново управление, оповестява. OFFNews изпрати питане до Министерството на здравеопазването, само че оттова досега не са аргументирали смяната, доказана от самия доктор Константинов с думите:

" Да, правилно е. Хич не си поплюват най-после. Разбирам ги, в този момент им е паднало, отиват си. А в случай че вие желаете да разберете по какъв начин и за какво в 12 без пет се маха шеф, извадил от финансовата кал тежка болница, то на следващия ден следете конференцията ни в Българска телеграфна агенция. И в идващите дни. Защото е брутално. Ама доста ".

Мястото му ще заеме проф. Панайот Куртев, някогашен шеф на клиниката по коремна хирургия по информация на clinica.bg. Той е в предпенсионна възраст.

Д-р Константинов поема болничното заведение преди пет години, през които съумява да ликвидира просрочените ѝ отговорности и да я изведе на облага. Клиники са ремонтирани и оборудвани, а кадровият състав - освежен.

Преди седмица здравният министър проф. Асена Сербезова даде конференция, на която уточни държавните лечебни заведения в неприятно положение, измежду които не фигурираше Онкологията. Те бяха 7. Директорът на една от тях - проф. Генчо Начев, " Св. Екатерина " - бе заменен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР