Бившият защитник на Германия и Арсенал Пер Мертезакер призна, че

...
Бившият защитник на Германия и Арсенал Пер Мертезакер призна, че
Коментари Харесай

Мертезакер: Изявленията на Йозил за расизъм в националния отбор ме удивиха

Бившият бранител на Германия и Арсенал Пер Мертезакер призна, че е останал извънредно сюрпризиран от думите на някогашния халф на националния тим Месут Йозил за расизъм в Бундестима.

" Никога не съм усещал расизъм или дискриминация в отбора, по тази причина изказванията му ме удивиха. Ние с него сме били толкоз години в представителния тим, Вердер, Арсенал. С никой различен не съм играл толкоз постоянно. Отношенията ни бяха особени и постоянно сме били значими един за различен. Това, което се случи в този момент, ме огорчава ", показа Мертезакер пред Bild.

Йозил има 92 мача с екипа на представителния отбор на Германия и се отхвърли от националния тим през юли след фурора, който провокира в медийните среди фотографията му с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. 29-годишният атакуващ полузащитник упрекна Германската футболна федерация, президента на страната, почитатели и медии в расизъм против хора от турски генезис. Той добави, че съгласно него е изкупителната жертва за неуспеха на Германия на Световното състезание в Русия, където немците не съумяха да прескочат за първи път груповата фаза на конкуренцията след 1938 година във Франция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР