Бившият заместник-председател на ДПС и политически анализатор Осман Октай заяви,

...
Бившият заместник-председател на ДПС и политически анализатор Осман Октай заяви,
Коментари Харесай

Октай: Карадайъ води листата, за да прикрива присъствието на Пеевски

Бившият заместник-председател на Движение за права и свободи и политически анализатор Осман Октай съобщи, че слагането на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ преди всичко в евролистата прикрива наличието на Делян Пеевски на второ място. "По време на акцията ще се показва партийният водач, а зад него е тайнственият народен представител, който отсъства от Народното събрание към този момент толкоз години. Той беше номиниран и определен и за предходния Европейски парламент, само че след реакция на АЛДЕ той се отхвърли от своя мандат ", изясни пред БНР Октай, разяснявайки листата на Движение за права и свободи за изборите за Европейски парламент. Той уточни, че от листата отсъства Филиз Хюсменова, доскорошен евродепутат и заместник-председател на Движение за права и свободи, и допусна, че тя не е приела да заеме място след Пеевски в евролистата.

"За следващ път Доган изпраща посланието, че утвърждава задкулисието и прави невероятно партньорството в последващо ръководство, не че в този момент не ръководят скрито в поддръжка на ГЕРБ ", уточни още анализаторът. Според него Делян Пеевски е "седнал в празния стол на Илия Павлов за кадруване, като сътрудник на Доган, като представител на задкулисието, за слагане във финансова взаимозависимост на основни хора във властта ". По думите му Карадайъ не е представител на мощните райони за Движение за права и свободи и когато той се показва като лидер на листата, никой няма да приказва за втория в листата.

Осман Октай разяснява, че Пеевски и този път няма да отиде в Екологичен потенциал, както и в предходния мандат, само че не поради реакция на АЛДЕ, а поради делата, които вървят против него в Съединени американски щати по закона "Магнитски " - за КТБ и по закона "Рико ".

Октай направи връзка сред свадите в строителното и инфраструктурното поле и Комисията по районно развиване в Европарламента, чийто ръководител е депутатката от ДПС/АЛДЕ Искра Михайлова. "Тази комисия има отношение към кохезионните средства за инфраструктурни планове. Представете си, че посредством нея те имат информация за всичко, което се приготвя като благоприятни условия за осъществяване освен в България, само че и в източните страни от Европейски Съюз. Началото на корупционните покупко-продажби, които през днешния ден скандализират обществото, изключително в инфраструктурното и строителното пространство, стартират от тази комисия ".

Октай предвижда, че Движение за права и свободи ще осъществят 2, най-вече 3 мандата за Европейския парламент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР