Бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

...
Бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

САЩ намекна на Украйна да разпали конфликта в Донбас

Бившият заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Игор Романенко е коментирал пред украинското издание " Обозреватель ", че Съединени американски щати поучават Украйна да сътвори " революционна обстановка " в Донбас.
" Американците оферират Украйна напълно да затвори границата: никой или нищо да не бъде пропускан, даже запаси - електрическа енергия и вода.
И там доста бързо ще се сътвори революционна обстановка, която е неприемлива за Русия, тя няма да се изтегли, и по този метод е допустимо да се задвижи този развой ", изтъкнал Романенко.
В петък, по време на среща на министъра на външните работи на Украйна Павло Климкин с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, страните са се съгласили, че за използването на споразуменията от Минск контролът на региона на Донбас и руско-украинската граница би трябвало да бъде реализиран от задачата на интернационалните мироопазващи сили с мандат на Организация на обединените нации.
Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че поддържа концепцията за изпращане на мироопазващи сили на Организация на обединените нации в Украйна, само че може да става дума единствено за обезпечаване на сигурността на личния състав на ОССЕ.
Киев счита, че задачата на Организация на обединените нации би трябвало да има по-широк мандат и да се намира на територията на Донбас до границата на Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР