Бившият заместник-министър на здравеопазването Димитър Петров е извикан в комисията

...
Бившият заместник-министър на здравеопазването Димитър Петров е извикан в комисията
Коментари Харесай

КПКОНПИ извика бивш зам.-министър заради тестовете за ученици

Бившият заместник-министър на опазването на здравето Димитър Петров е извикан в комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ), заяви БНР, базирайки се на свои източници.

Според информацията той е извикан по отношение на изказванията му в няколко медии, в това число и в ефира на Националното радио, че една от аргументите за отстраняването му от поста са поръчките за доставки на щадящи COVID тестове за учениците.

По думите на Петров с това се е занимавал персонално служебният здравен министър Стойчо Кацаров, а откакто той се е поинтересувал от цената на поръчаните проби, е бил освободен от поста. 

По-рано през днешния ден беше обявено, че КПКОНПИ е почнала инспекция в Министерство на здравеопазването поради процедурата за закупуване на бързи антигенни проби на възпитаници, като инспекцията е по сигнал, както и по медийни изявления, съдържащи изказвания на някогашен зам.-министър. 

Предмет на инспекцията са и данни за повишени цени на тестванията и закъснение на доставките им.

От своя страна Министерството на здравеопазването уточни, че приветства почналата инспекция и дефинира процедурата по пазаруването на тестванията като безупречна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР