Бившият заместник-министър на отбраната на САЩ и авторитетен военен анализатор

...
Бившият заместник-министър на отбраната на САЩ и авторитетен военен анализатор
Коментари Харесай

САЩ се опасяват, че изкуственият интелект ще разпали ядрена война

Бившият заместник-министър на защитата на Съединени американски щати и влиятелен боен анализатор Робърт Уорк е смутен, че прогнозите на изкуствения разсъдък (ИИ) могат да тласнат някоя от нуклеарните сили към съдбовното решение за натискане на бутона.

За това написа изданието Breaking Defense.

Той показа своята позиция на конференция по изкуствения разсъдък в лабораторията за приложна физика на университета „ Джон Хопкинс “. Прави усещане, че специалистът по едно и също време подлага на критика акцията “Спрете роботите убийци”, която набира скорост в света.

Участниците в нея, деятели от 57 страни, се застъпват за възбрана за създаването и използването на самостоятелни военни системи.

Робърт Уорк счита, че те се бият в действителност с несъществуващи типове оръжия и в това време не виждат действителната опасност, написа "Поглединфо ".

“Забравете терминатора. Не се тормозете от роботизираните танкове или изтребители. Реалната заплаха не е роботизираното оръжие. Това е компютърът, който употребява ИИ за обработка на разследващата информация и споделя на хората да натиснат бутона изстрелване”, написа в публикацията.

„ Представете си, че в нуклеарната система за командване и ръководство има система за предсказание с ИИ, която се започва съгласно избрани параметри. Това е доста, доста, доста по-смущаваща вероятност от всичко, което можете да си визиите във връзка с обособеното оръжие”, добави той.

Тук създателите на обявата прибавят сами, че описанието е доста сходно на действителната руска система, която съгласно известията в медиите може да се върне в употреба. Става дума за „ Периметър “, прочут още като „ Мъртвешка ръка “.

Според публицистите системата може да одобри земетръсите за нуклеарни детонации и, в случай че съветското управление не отговори, “Периметър” автоматизирано ще издаде заповедта за изстрелване на МКБ.

Самият Робърт Уорк акцентира, че ИИ не е належащо да бъде обвързван с нуклеарен боеприпас, с цел да предизвика война.

„ Представете си операционната система в западната част на Тихия океан, в китайския команден център, която споделя: “По всичко проличава, че американците ще атакуван, ще нанесат предпазен удар”.

Що се отнася до възбраната, за която приканва придвижването „ Спрете роботите-убийци “, съгласно специалиста, тя е дефинирана толкоз необятно, че обгръща необятен набор от военни технологии, които могат да спасят животи.

По-специално, желаят възбраната на системите за прицелване с ИИ, а те оказват помощ на артилеристите и водачите по-точно да нанасят удар по съперника. И понижават както риска от “приятелски огън”, по този начин и от цивилни жертви.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР