Бившият заместник командващ на Европейското командване на въоръжените сили на

...
Бившият заместник командващ на Европейското командване на въоръжените сили на
Коментари Харесай

Американски генерал: Няма никакъв начин украинците да победят руснаците

Бившият заместител командващ на Европейското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (2018-2020 гг.) генерал-лейтенант Стивън Туити с коментар за протичащото се на фронта в Украйна. Коментарът му е част от полемика за американския изчерпателен тинк танк Council on Foreign Relations.

„ Мисля, че войната в Донбас се обръща в интерес на руснаците. И в случай че погледнете – приказвам особено за източната част на Донбас – руснаците загърбват опитите да настъпват с цялата си мощност в Донбас и почват да зазвемат всеки един град поотделно. Дали това е Рубежное, Лиман, Северодонецк и Лисичанск, те завземат таман тези градове, и напредват таман по този метод.

Те не употребяват там огромен брой бойна пехота и танкове. Те употребяват артилерията и по този метод реализират триумф. Да, те стартират да реализират прогрес в източен Донбас.

Както беше публично оповестено, ние се каним да обезсилим Русия. Макар че към момента по този начин и не сме определили, какво значи това.... Разликата е в това, че Русия има много сериозна бойна мощност, която е доста повече от това, с което разполагат украинците. И по тази причина няма никакъв метод украинците да унищожат или да победят руснаците. И по тази причина ние в действителност би трябвало да се изясним, какво най-после значи „ да обезсилим Русия “. Ще кажа и друго, че украинците в никакъв случай няма да имат задоволителна бойна мощност с цел да изтласкат руснаците от Украйна. Как тогава ще наподобява краят на играта?

Ако в действителност желаете да се върне към положението преди 2014 година, забавно ми е да чуя способи и средства за това. Защото, от военна позиция, украинците нямат опция да създадат това. Просто не им стига тази опция. Те нямат такава бойна мощност.

И също по този начин желая да ви припомня, че доста чуваме за съветските загуби и малко за украинските загуби, само че имайте поради, че те също губят бойци в продължение на войната. Те започнаха, имайки към двеста хиляди. А кой знае къде и какъв брой са през днешния ден?

Затова на тях е доста мъчно да съберат и да поддържат нужното равнище на професионализъм в своята войска. Затова би трябвало да си признаем, че те нямат благоприятни условия и средства с цел да се върнат към положението преди 2014 година

Второ нещо, на което бих желал да обърна внимание, знаете ли, в случай че погледнем разнообразни съставни елементи – дипломатически, осведомителни, военни и стопански – пагубно не ни стига дипломатическия съставен елемент в опита да урегулираме всичко това. Ако сте забелязали, няма даже опит да се доближи до някакви договаряния, до някаква дипломация. И аз не считам, че ще можем въобще да го създадем предвид на това, какво мисли Путин за нас “.

Източници: blitz.bg, cfr.org
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР