Бившият заместник-кмет по култура и туризъм в кабинета на екскмета

...
Бившият заместник-кмет по култура и туризъм в кабинета на екскмета
Коментари Харесай

Заместник на бившия кмет Тотев оглави общинския съвет в Пловдив

Бившият заместник-кмет по просвета и туризъм в кабинета на екскмета Иван Тотев – Александър Държиков оглави новоизбрания общински съвет на Пловдив. Държиков беше част от екипа на Тотев и в първия му мандат, само че отговаряше за публичния ред и сигурността.

Тотев предстоящо не се кандидатира за нов мандат, откакто обществено бе подложен на критика от премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обаче остана отпред на структурата на ГЕРБ в Пловдив.

Държиков оглави общински съвет, макар че след първия тур на локалните избори не съумя да влезе в локалния парламент. Той нямаше да откри място в него и даже откакто определеният кмет Здравко Димитров и районните кметове от ГЕРБ, които също бяха в листата, заеха новите постове и освободиха места в общинския съвет за претенденти на по-задни позиции. Така общински съветници трябваше да станат идващите в листата на ГЕРБ Фиданка Козарева и Лариса Кътова, само че предходната седмица те отхвърлиха. Така пристигна ред на Александър Държиков.


Александър Държиков е новият ръководител на общинския съвет в Пловдив. Сн. " Под тепето "

Той беше определен за ръководител на общинския съвет след скрито гласоподаване. За поста имаше единствено още една номинация - на доктор Веселка Христамян от " Демократична България ". Тя обаче събра единствено 5 гласа против 37 за Държиков. Недействителни бяха 9 гласа - на седемте съветника от Българска социалистическа партия и двама от НФСБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР