Бившият заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб заяви пред NBC, че

...
Бившият заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб заяви пред NBC, че
Коментари Харесай

Маккейб: Лидерите на Конгреса не възразиха да се разследва Тръмп

Бившият заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб съобщи пред NBC, че е уведомил водачите на двете партии в Конгреса през май 2017 година, че бюрото е почнало следствие на президента Доналд Тръмп за връзки с Русия.

Но Маккейб разкри, че нито един от водачите в Конгреса не е възразил против следствието, в това число Мич Макконъл, водач на болшинството, и Пол Райън, тогавашен ръководител на Камарата на представителите.

" Целта на брифинга беше да срещна управлението на Конгреса какво вършим. Никой не възрази ", сподели той и добави, че не са възразили нито на правна основа, нито на конституционна.

" Казах на Конгреса какво сме създали...никой не възрази. Нито на правна основа, нито на конституционна основа и нито основано на обстоятелствата ", изясни той.

През уикенда Маккейб разгласява новата си книга " The Threat: How the FBI Protects America in the Age of Terror and Trump ", в която твърди, че представители на правосъдното министерство са обсъждали вид за отстраняването на Тръмп от власт след уволнението на Джеймс Коми през 2017 година Американският водач реагира с обвинявания към Маккейб, че неистини и че са правили противозаконни дейности. В понеделник вечерта американският водач упрекна някогашния заместник-директор на ФБР в държавна измяна.

Запитан от NBC дали е преднамерен към президента, Маккейб отговори негативно.

" Върших си работата. Работих с обстоятелствата и законите, които бяха пред нас тогава ", добави той и отхвърли офанзивите на американския водач.

" Не мисля, че някой в действителност взема на съществено тези известия на президента в " Туитър ". Той нападна мен и фамилията ми и лъже за нас от две години ", означи Маккейб. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР