Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев отива на съд заради

...
Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев отива на съд заради
Коментари Харесай

Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев отива на съд

Бившият зам.-министър на стопанската система Александър Манолев отива на съд поради казусът с къщата за посетители, станал причина и да напусне поста си в държавното управление.

Окръжна прокураутра - Благоевград е завършила инспекцията със умозаключение, че предава на съд А.Д. и Александър Манолев, някогашен зам.-министър на стопанската система, за показване на погрешни сведения, за приемане на средства от фондове, принадлежащи на Европейски Съюз за създаване на „ къща за посетители " в Сандански. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София, представени от Българска телеграфна агенция.  Посочената единствено с букви А.Д. в действителност е 25-годишната Ана Димитрова, която по време на кандидатстването за евросредствата и построяването по-късно на къщата за посетители е била малолетна

От държавното обвиняване означават, че обвинителният акт е импортиран пет месеца след започването на следствието по случая. Обвинението на Манолев е за подбуждане и помагачество, а Ана Димитрова е упрекната като причинител. Те са показали погрешни сведения пред съответните институции, с цел да получат евросредства, твърди прокуратурата и показва още, че обвиненият Манолев подбудил и съзнателно склонил Ана Димитрова за осъществяване на закононарушението. Той е давал препоръки и уточнения по отношение на процедурата за кандидатстване, изискванията и реда за даване на безплатна финансова помощ, както и нужните за това документи. Също по този начин е обезпечил счетоводна и строителна компании, неподвижен парцел, върху който да се построи „ къщата за посетители ", както и земеделска земя за регистрацията на обвинената като аграрни производител. Манолев е обезпечил и материалите за построяването на къщата, като ги е дал на строителя. Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР