Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев, обвинен за престъпление, засягащо

...
Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев, обвинен за престъпление, засягащо
Коментари Харесай

Манолев отказал да дава обяснения, криминалистична регистрация и декларация за имотно състояние

Бившият зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, упрекнат за закононарушение, засягащо евросредства, е отказал да дава пояснения, да му бъде направена криминалистична регистрация и да попълни декларация за имотно положение, каквото се прави постоянно при привличане на наказателна отговорност, заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

25-годишната Ана Димитрова, която се води притежател на къщата за посетители над Сандански, също е отказала да дава пояснения.

Разследващите са открили, че младата жена е щерка на гледачката на децата на Манолев. Двамата са привлечени под отговорност за къщата за посетители, която е била построена с 391 160 лв. евросредства, отпуснати от фонд " Земеделие ".

Досега всички доказателства сочат, че тази къща е била употребена единствено от фамилията на Манолев. След инспекцията, почнала от прокуратурата, станало ясно, че записите от камерата на къщата са изчезнали. Разследващите са открили още, че всички документи от 2013 година, са неистинен и не са подписвани от Ана Димитрова.

Графологична експертиза посочила, че подписът не е неин.

Арнаудова още веднъж повтори, че прокуратурата се сблъскала с безспорен отвод за подпомагане от община Сандански.

Разследващите поискали общинарите да им дават записи от камерите, с цел да видят кой е занесъл на 17 април ключа от къщата и кой е подал тогава информации заявления за парцела.

От общината обаче дали отговор, че единственият човек, който поддържа камерите, е на работа едвам на 30 април и тогава биха могли да им дадат записите.

Това наложило незабавно на място да замине проверяващ екип. Също по този начин след започването на следствието бил заплатен и туристическият налог в размер на 700 лв..

Арнаудова прикани всички, които са употребили къщата за посетители като тутристи, да спомагат. До този миг такива не са открити. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР