Бившият зам.-кмет на София от 8 декември е председател на

...
Бившият зам.-кмет на София от 8 декември е председател на
Коментари Харесай

Бившият зам.-кмет на София Кристиан Кръстев стана шеф на НКЖИ?

Бившият зам.-кмет на София от 8 декември е ръководител на Управителния съвет на Национална компания " Железопътна инфраструктура ", предава " 24 часа ". 

В същия ден той подаде оставка от Столичната община по персонални аргументи, като съобщи, че ще се развива в друга посока. 

Кръстев е вписан в Търговския указател на 15 декември, по тази причина не оповестяваше новото си предопределение. 

Справка демонстрира, че някогашният зам.-кмет се е явил на конкурс, разгласен от Агенцията за обществените предприятия и надзор, за самостоятелен член на управителния съвет на компанията, която ръководи релсите и оборудванията към тях. 

След като го е спечелил, министърът на превоза Христо Алексиев е издавал заповед за назначението му. 

В УС на компанията са още генералният шеф Златин Крумов, който също е назначен след конкурс, само че на министерството на превоза,  като представител на страната. И третият член на мениджърския екип - Марио Гълъбов, е заел поста си след конкурс на министерството и съставлява страната. 

Договорът на Кръстев е за пет години, записано е, че възнаграждението му не може да надвишава шесткратния размер на минималната работна заплата, която в този момент 710 лева.  

беше министър на превоза в служебния кабинет на Марин Райков. Бил е началник на българското отделение на Wizz air, като представител на министерството е бил началник на борда шефовете на летище Бургас, преди концесията, както и на пристанище Варна. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР