Бившият вратар Сандер Вестервелд даде ексклузивно интервю за предаването „Код

...
Бившият вратар Сандер Вестервелд даде ексклузивно интервю за предаването „Код
Коментари Харесай

Легендарен вратар: Следих цялата кариера на Христо Стоичков

Бившият вратар Сандер Вестервелд даде извънредно изявление за предаването „ Код Спорт “ по ТВ+. Нидерландецът бе пазач на Ливърпул в годината, в която „ мърсисайдци “ завоюваха пет купи в една година. През 2001 година воденият от Жерар Улие отбор победи с купата на Англия, купата на британската лига, купата на УЕФА, Суперкупата на Европа и Суперкупата на Англия. След прехвърлянето си от Витес в Ливърпул Вестервелд се трансформира в най-скъпия на своя пост в английския футбол. След това той беше съотборник на Светослав Тодоров в Портсмут. Игра също в испанските Реал Сосиедад, Майорка и Алмерия. За малко се подвизаваше и в италианския Монца, преди да приключи екзотично кариерата си в южноафриканския Аякс (Кейп Таун).

- Здравейте, мистър Вестервелд! Не спирате да обличате националната фланелка на Нидерландия. Как се чувствате?
- Прекрасно! За последно го направих в Ароза на снежното международно състезание. Много бях слушал за този шампионат, който е основан преди 10 години. Винаги е било огромна чест да представям родината ми. Да се срещна още веднъж с мои другари и съотборници през годините. Както се споделя – събрахме се! Когато ми се обадят за мачове на ветерани, постоянно се откомандировам.

- Нидерландия още веднъж си върна славата на огромен международен гранд. Какво да чакаме от европейското състезание?
- Когато завършихме 2019 година, имахме в действителност доста мощен отбор. Много уравновесен. Бяхме се изгубили и отсъствахме от последните два огромни шампионата – европейското и международното. Сега още веднъж сме на огромната сцена. Важното е да се възвърне на 100 % след контузията страхотният ни нападател Мемфис Депай. А като цяло е видно, че отборът на Нидерландия още веднъж наподобява добре и респектира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР