Бившият вратар на ЦСКА и Славия Райс М’Боли не смята

...
Бившият вратар на ЦСКА и Славия Райс М’Боли не смята
Коментари Харесай

М’Боли не е приключил, гони 14-и клуб в кариерата си

Бившият вратар на ЦСКА и Славия Райс М’Боли не счита да завършва с футбола, откакто бе освободен от елитния френски Рен. 31-годишният алжирец е твърдо решен през януари да си откри ново предизвикателство, с което да обогати своята цветна визитка.

Рен освободи ексвратар на Славия и ЦСКА

Дотук колоритният африканец е защитавал цветовете на цели 13 клуба. С Рен той парафира през януари, а преди този момент е играл за Хартс (Шотландия), Етникос (Гърция), Панетоликос (Гърция), ФК Риукиу (Япония), Славия (България), ЦСКА (България), Криля Советов (Русия), Газелек Аячо (Франция), Филаделфия Юниън (САЩ) и Анталияспор (Турция).

Във Франция настояват, че още с идването си в Рен, М’Боли е бил жертван. В нито един миг той не е съумял да завоюва борбата с нормалния титуляр Беноа Костил, а даже след продажбата на френския национал, треньорите не останали впечатлени от алжиреца. За 10-те месеца, които изкара при бретанците, М’Боли записа единствено един-единствен мач – против Тулуза в Лига 1 на 26 април. Тогава той позволи три попадения в мрежата си при загубата с 2:3.

Бившият ас на Славия и ЦСКА имаше и още една причина да инициира прекратяването на контракта си. Той е схванал, че към този момент ще бъде със статут на трети вратар, а като национал на своята татковина не е съумял да преглътне сходно оскърбление. Още повече че и Абдулайе Диало, и Томаш Кубек бяха привлечени това лято.

За да остане част от алжирския внушителен отбор, М’Боли би трябвало непременно да си откри отбор през януари. В тази връзка стражът към този момент се намира в контакт с няколко тима от Саудитска Арабия. Това несъмнено е забавна опция, защото от предишното лято локалните клубове към този момент имат право да ангажират чужденци за вратари, което беше неразрешено от предходния устав.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР