Бившият вратар на ЦСКА и настоящ такъв на малтийския Флориана

...
Бившият вратар на ЦСКА и настоящ такъв на малтийския Флориана
Коментари Харесай

Георги Китанов: Стискам палци на Левски, но няма да им е никак лесно срещу Хамрун Спартанс

Бившият вратар на ЦСКА и сегашен подобен на малтийския Флориана - Георги Китанов показа пред " Гонг " очкаванията си преди мачовете на Левски против различен клуб от страната - Хамрун Спартанс. Двата тима ще се изправят един против различен в третия прелиминарен кръг в Лига на конференциите.

- Георги, здравей. Как си и къде те намираме сега?

- Здравейте, намирате ме у дома. Току що се прибрах след първата подготовка за деня. Ще почивам и стартирам подготовка за втора подготовка.

- Започваш втори сезон в Малта. Доволен ли си по какъв начин се развива кариерата ти в страната?

- Чувствам се добре тук. Щастлив съм, работим добре. Имаме страховит треньор. Чувствам се на място тук.

- Как се стигна до прехвърлянето ти във Флориана, защото Малта не е толкоз атрактивна футболна дестинация?

- Имаше един интервал, в които останах без тим за към 4 месеца. Имах и алтернатива за български тим. Появи се и опцията за Флориана. След като поразпитах и разбрах с какъв треньор ще работя, това наклони везните към Флориана и взех решение да дойда тук. Разбрах още, че малтийският футбол се е развил. Нещата не са като преди 5-6-7 години. Тогава беше полупрофионален, до момента в който в този момент хората много са надградили. Работи се много професионална.

- През предишния сезон завършихте на второ място. Ще гоните ли купата през новия?

- Реалната цел е още веднъж да сме в тройката. Мечтаем и да сме шамиони. Ще забележим с времето по какъв начин се развива шампионата. Вярвам и мисля, че имаме сили да станем първенци. Чака ни обаче много работа. Трябва да надграждаме.

- За ваше страдание отпаднахте от евротурнирите след загуба от молдовския Петрокуб...

- Съжаляваме много за това отпадане, защото имахме действителна опция да продължим. Смело мога да кажа, че с оглед показаното в двата мача ние бяхме по-добрият тим. Владеехме самодейността и търсеше повече продължаването. По-скоро в първия мач в Малта изпуснахме успеха. Можеше да вземем задатък от най-малко 2 гола. В Молдова и те се бяха подготвили, тактически си бяха взели някои поучения. Вторият мач беше по-равностоен. Може би малко опит не ни доближи, с цел да продължим в идната фаза.
 В Малта пуснаха билетите за почитателите на Левски за мача с Хамрун Спартанс
В Малта пуснаха билетите за почитателите на Левски за мача с Хамрун Спартанс

Цената на талоните е 20 евро

- Ти самичък сподели, че малтийският футбол е в напредък. Самият факт, че Малта класира три тима за третия прелиминарен кръг на Лига на конференциите приказва точно за това. Как се приема този триумф в страната?

- Този факт в действителност е индикативен, че качеството на футбола е положително и се надгражда. Тук това се приема с еуфория. Хората са много прелестно сюрпризирани и удовлетворени от този факт.

- Един от тези тимове - Хамрун Спартанс, ще се изправи против Левски. Какъв тим е това, защото в България несъмнено е чужд?

- Хамрун са тимът, който влага най-вече във футбола. Те са с най-сериозен бюджет в шампионата. Като единици имат някои много положителни футболисти. Следя новините в България и виждам настройките на хората, че Левски ще премине елементарно през тях. Мисля, че няма да бъде по този начин. Стискам палци на Левски да продължи напред, само че няма да им е по никакъв начин елементарно. Хамрун има футболисти с качества и играят прелъстителен футбол.

- Как ще подходят те против Левски? Ще се затворят ли или ще работят по отворено?

- Не мога да преценява. Мисля, че и те ще са респектирани. Левски е име, а и това, което направиха против ПАОК беше ужасно. Поздравления за тях. Вярвам, че Левски е любимец в мача. Може би ще подходят по затворено от Хамрун. Нямам наблюдения върху тях през тази година, защото шампионата не е почнало още. Не съумях да им виждам мачовете от Европа. С нов треньор са и не знам какъв жанр изповядва.

- Кои футболисти в Хамрун вършат усещане?

- Лявото им крило Додо е много класен футболист. Сега надградиха и взеха от Гзира Юнайтед голмайстора на шампионата (б.а. Максуел), само че не знам дали ще може да играе против Левски. Взеха още един нападател от Биркиркара (б.а. Люк Монтебло), който е много добър футболист. Привлякоха и нашия ляв бек. Също добър футболист. В средата на терена също имат положителни футболист.

- Артур Енрике, който игра в Ботев Пловдив, също е част от тима. Титуляр ли е там или е по-скоро част от ротацията?

- Те вършат много ротации, защото имат много футболисти.

- Каква е прогнозата ти за тази елиминация?

- Личните ми упования са Левски да продължи и доста се надявам това да се случи, защото поддържам всички български тимове в Европа. Няма да е елементарно. Пак ще кажа, че чувствам, че настройките в България са, че Левски ще премине като на церемониал през този малтийски отбор. Няма да е по този начин, изключително в случай че се получи подценяване. Не мисля обаче, че треньорите на Левски ще го подценят това нещо, защото тяхната работа и израстването на, което тимът демонстрира са невероятни.

- Бившият ти клуб ЦСКА също е в тази фаза на шампионата и ще играе против Сейнт Патрикс. Реално ли е да чакаме класиране в групите на най-малко един от двата тима?

- Силно се надявам. Стискам палци и на ЦСКА, и на Левски. Дай Боже и двата гранда да влязат. Това ще е хубаво за нашия футбол.
 Сейнт Патрикс с изненадваща загуба преди първия мач с ЦСКА
Сейнт Патрикс с изненадваща загуба преди първия мач с ЦСКА

Падна от Уотърфорд
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР