Бившият вратар на пловдивските Локомотив, Спартак и Ботев Борислав Драгомиров

...
Бившият вратар на пловдивските Локомотив, Спартак и Ботев Борислав Драгомиров
Коментари Харесай

Боби Драгомиров: Искам момчетата ми да станат качествени мъже

Бившият вратар на пловдивските Локомотив, Спартак и Ботев Борислав Драгомиров се грижи за гениите под рамката на вратата в школата на Витоша (Бистрица). Юношата на ЦСКА се причислява към редиците на „ тигрите “ през 2015-та, откакто в продължение на пет години работи в Сливнишки воин (Сливница). В кариерата си Драгомиров, който е работил с Мартин Минев, Ивайло Яначков, Мартин Луков и Михаил Иванов, е пазил още за Металург (Перник), Кремиковци, Вихрен (Сандански) и Ком (Берковица). Пред формалния уебсайт на Витоша Боби споделя за работата си в Бистрица и задачата пред себе си.

- Боби, какво е за теб работата с деца?
- Преди всичко наслаждение, благополучие и предопределение.

- Призвание, което обаче носи със себе си избрани компликации. Кое е най-голямото предизвикателство пред теб?
- Аз се сготвям за всички млади вратари в школата, което значи, че работя с деца на най-различна възраст. Това значи, че с цел да имам триумф, би трябвало да подобавам самостоятелно по отношение на всеки един от тях. Иначе най-голямото предизвикателство пред мен е да вдъхна убеденост в тях, да ги накарам да повярват в себе си и по този начин да им оказа помощ да подобрят качествата си.

- А кое е главното, на което искаш да ги научиш?
- Най-вече да бъдат виновни, да си оказват помощ. Иска ми се след време да станат качествени мъже, тъй като да си вратар, значи да си виновен и подготвен да помагаш. Към това, несъмнено, прибавяме и спортно-техническите умения. Надявам се, че един ден ще се гордея с моите момчета.

- Има ли гений в България? Защо малко от децата съумяват да се осъществят на високо равнище?
- Талант има, несъмнено. Проблемът е, че не се дава задоволително късмет на децата, а когато им се даде подобен, липсва търпението. Нужно е време, с цел да стартират да демонстрират най-хубавото от себе си. Някъде по време на прехода от юношеския към мъжкия футбол се къса връзката.

- Защо Витоша, а не различен тим?
- Защото има това, което на доста малко места може да се открие – спокойствието. Стремим се да учим децата да играят верен футбол, като резултатът не е фикс концепция. Радващо е, че сред сътрудниците има съгласие. Добър колектив сме.

- За тези три години, в които си в клуба, какъв брой се е развил по твое мнение?
- Когато започнах да работя с деца, имах 3-4 вратари. Сега те са 20. Отделно, като се изключи че се разраства школата, се усъвършенстват и изискванията за работа. Виждам капацитет в доста от децата от школата, които се развиха безусловно пред очите ми.

- Боби, за край – какво е твоето обръщение към децата, които се занимават с футбол?
- Да станат, най-важното, положителни и качествени хора. Да бъдат потребни на себе си и на хората към тях и да се трансфорат в сполучливи спортисти.

- Благодаря ти и триумф!
- Благодаря и аз! Първа лига 20 кръг, събота 15 декември  Витоша (Бистрица) 1:1краен резулат  Черно море
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР