Бившият вратар на Челси Петер Чех е изиграл ключова роля

...
Бившият вратар на Челси Петер Чех е изиграл ключова роля
Коментари Харесай

Петер Чех с ключова роля за трансфера на Вернер в Челси

Бившият вратар на Челси Петер Чех е изиграл основна роля за решението на нападателя на Република България Лайпциг Тимо Вернер да продължи кариерата си на “Стамфорд Бридж”.

По-рано тази седмица стана известно, че Челси е спечелил битката за германеца, макар че дълго време за любимец се считаше Ливърпул.

Вернер към този момент се е договорил за договор до 2024 година и ще получава по 200 000 паунда седмично. Остава “сините” да платят вписаните в договора на Вернер 53 млн. паунда. Всички формалности се чака да бъдат уредени идната седмица.

Според The Telegraph, Челси е съумял да направи пробив в договарянията с Вернер, откакто мениджърът на “сините” Франк Лампард и техническият консултант Петер Чех са посетили скрито Германия.

Лампард и Чех, които дружно завоюваха три трофеи в Премиършип и Шампионската лига като сътрудници в Челси, са създали мощно усещане на самия Вернер, на неговото семейство и представителите му по време на срещата.

Тъй като бащата на играча и сътрудника му Карл-Хайнц Фьорстер не владеят британски език, Лампард е употребявал помощта на Чех, който приказва свободно немски. Бившият вратар обаче не е бил единствено преводач, а е изказал и личното си мнение за вероятностите на Тимо в Челси. Тази намира се е провела през февруари. Лампард и Чех са били толкоз безапелационни, че Вернер и сътрудника му не са счели за нужно да пътуват до Англия, с цел да дадат окончателното си единодушие. Това би било проблем, предвид на пандемията от ковид. С тази договорка Чех доста ще укрепи своята известност на “Стамфорд Бридж”, където се върна предишното лято, откакто приключи кариерата си.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР