Бившият волейболен национал на България Матей Казийски коментира бъдещето си

...
Бившият волейболен национал на България Матей Казийски коментира бъдещето си
Коментари Харесай

Казийски: Полша е интересна сцена, място, което ми харесва

Бившият волейболен национал на България Матей Казийски разяснява бъдещето си кариерно развиване в особено изявление пред NOVA. Той съобщи, че съществено се замисля върху опцията да продължи кариерата си в полския шампионат. Клуб от страната, чието име не бе упоменато, обмисля трансфер на българина, който обаче разкри, че към момента няма съответна оферта.

Междувременно Казийски призна, че се намира в стадий на договаряния с досегашния отбор от Япония – ДжейТЕКТ. Той разяснява, че чака в края на лятото да има повече изясненост.

„ В Япония се усещах доста добре. Изключително добре от всяка позиция – и като персонален живот, и като метод, по който ме одобриха в клуба, ужасно преживяване и като просвета, и като волейбол. Там волейболът е друга философия. За тях този спорт не е професионален спорт. Мисля, че става дума като цяло за спорта. Това е нещо хубаво. Спортът е, с цел да развлича, за здраве и мощ. Въпросът е да се представиш добре, без значение от резултата “, стартира Казийски.

„ В момента съм в развой на разискване на моя контракт за следващата година в Япония. Предполагам сте чули, че има интерес към мен от страна на полски клуб, само че към момента няма нищо съответно. Нямам вести към момента. Има мощен интерес от Полша. Тази страна е забавна дестинация за мен. За първи път има интерес към мен от там. Това ме радва и там постоянно е било хубаво място за волейбол. Феновете са необикновено дейни и волейболът е на влиятелно равнище. За мен е нещо забавно и ново. Предизвикателство е и съществено се възнамерявам върху този вид “.

„ Изкарах три години в Япония, само че малко по малко е време да се преориентирам. Дали ще стане в този момент или малко по-напред във времето – това е въпрос на благоприятни условия и решение. Но считам, че времето ми да се замисля за завръщане в Европа е пристигнало. От друга страна, отново споделям Полша е забавна сцена, място, което ми харесва и ми се желае да реализира положителни резултати. За мен ще е забавно “, сподели още Казийски, който показа, че чака в края на лятото да има повече изясненост за бъдещето си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР