Бившият военен министър в служебния кабинет на Румен Радев Георги

...
Бившият военен министър в служебния кабинет на Румен Радев Георги
Коментари Харесай

Кого праща София на Вашингтон за посланик?

Бившият боен министър в служебния кабинет на Румен Радев Георги Панайотов към този момент е с подпечатани документи и потегля за Съединени американски щати дружно с актуалната посланичка на Вашингтон в София Херо Мустафа. Панайотов е получил в понеделник акредитивните си писма и по този начин новият му пост е дефинитивно парафиран.

Кого обаче праща София оттатък Океана за собствен представител?

Още когато Панайотов стана защитителен министър през май предходната година, Lupa.bg написа, че кариерата му на натовец, а с началото на войната в Украйна към този момент изявяващ се като ястреб против Русия, надалеч не кореспондира с персоналния му живот.

Той е брат на огромен морски предприемач и ченге от някогашната Държавна сигурност. Тодор Панайотов е един от притежателите на така наречен " Ирландско " населено място в новия град на Поморие, което бе забъркано в резолюцията против България, призната през 2020 година против България.

Тогава неуредени частни ползи бяха вкарани в документа от крайнолявата депутатка и посочена за съветско прокси в Екологичен потенциал Клеър Дейли от Ейре и провокираха бурна реакция у поморийци поради замесването на името на антично Анхиало в нечистия документ.

Всъщност " Сънсет ризорт ", както е името на въпросния комплекс, е благосъстоятелност на няколко души и компании, измежду които и министерският брат. Той е и управител, и шеф, и миноритарен акционер на куп компании, свързани с менажирането на големия апартхотел и прилежащия му аквапарк. Справки в комерсиалните регистри разкриват, че една от тях - " Сънсет Травъл 1 " има солидни отговорности към Национална агенция за приходите в размер на над 200 хиляди лв., насъбрани през 2021 година от предишни лета.

Наша инспекция разкри и че по-големият брат на някогашния защитителен началник има картонче от някогашната Държавна сигурност. Той е бил нещатен чиновник при ОУ на Министерство на вътрешните работи в Бургас по линия на Първо главно управление (на ДС) и е работил в службите под псевдонима " Дринов ", а е оголен след инспекция на общинските съветници в Поморие през 2013 година

По информация на източниците ни в града и до момента той, въпреки и не деен член на Българска социалистическа партия, продължавал да гласоподава с " алена бюлетина ", до момента в който брат му - дипломатът Георги Панайотов гради шеметна кариера на Запад. Подобен е спорът и с наследника му в МО - Драгомир Заков, чийто татко пък е сътрудничил на тоталитарните служби.

Георги Панайотов бил е непрекъснат представител на България към Организация на обединените нации в Ню Йорк, като замества на поста Стефан Тафров. Той е работил и като заместник-ръководител на посолствата на България в Съединени американски щати и в Афганистан, дипломат за специфични поръчения по сигурността в Черно море.

Тодор Панайотов е приключил икономическия университет Варна, специализирал „ Маркетинг и мениджмънт в туризма” в Съединени американски щати – Тампа и Германия – Целе. Професионалната му кариера стартира в кк „ Слънчев бряг” през 1976 година, където е заемал длъжностите пиколо, сервитьор, админ. Заемал е служба изпълнителен шеф на „ Интерхотел Поморие” и на комплекс " Елените ".

Днес Херо Мустафа на изпроводяк написа:

" Поздравления за дипломат Георги Панайотов, който беше упълномощен в Съединени американски щати през вчерашния ден. Преди заминаването си за Съединени американски щати, дипломат Панайотов се срещна с дипломат Мустафа. Те подчертаха силата на двустранните връзки и значимостта на мощното партньорство в НАТО. Ние сме съдружници, сътрудници и другари. Посланик Мустафа пожела доста триумфи в новото му премеждие и му благодари, като с неспокойствие чака продължението на отличната им взаимна работа ".

А на мястото на Нейно превъзходителство у нас през есента идва различен представител на Демократическата партия - назначеният от американския президент Джо Байдън Кенет Мъртън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР