Бившият военен министър Тодор Тагалев бе категоричен, че не очаква

...
Бившият военен министър Тодор Тагалев бе категоричен, че не очаква
Коментари Харесай

Военен експерт: Русия взе 70 % от Военноморските сили на Украйна след анексията на Крим

Бившият боен министър Тодор Тагалев бе безапелационен, че не чака спор сред Украйна и Русия по море, макар оповестеното военно състояние от страна на по-малката страна.

``
реклама

" Няма по какъв начин да станем очевидци на някакъв съразмерен спор сред Военноморските им сили, защото след анексията на Крим над 70 % от украинския Военноморски флот остана в ръцете на Русия. Не единствено това, само че Русия трансферира кораби и от други региони, в това число от Каспийско море, и превъзхожда освен Украйна, ами и другите страни в Черно море, даже взети дружно. Там към този момент с Турция въпросът е малко по-сложен. Аз не планувам някакъв спор по море, което не значи, че в други точки на секване не е допустимо да станем очевидци на подобен ", сподели военният специалист в студиото на утринния блок на БТВ.

" Според мен, Порошенко не търси предизборни дивиденти. Дори да има тази концепция, станахме очевидци на някакъв вид работеща народна власт в Украйна. Тъй като в началото информацията беше за подготвеност за въвеждане на 60-дневно изключително военно състояние, само че излизаха водачи на разнообразни политически партии в техния палрламент и споделиха, че избори не могат да бъдат отлагани, има дата за тях. Извънредното състояние се чака да бъде анулирано повече от два месеца преди провеждането на изборите, с цел да не повлияе на тях ", изясни Тагалев. 

" Представете си, че живеете на дребна тиха уличка в края на греда. Там живее и състоятелен комшия, който се питеснява и поставя една преграда до парцела си. След това пропуща другите свои съседи със своите коли по свое осметрение. Такава е и там обстановката ", сподели още някогашният боен министър.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР