Бившият военен министър Николай Ненчев е бил привикан на разпит

...
Бившият военен министър Николай Ненчев е бил привикан на разпит
Коментари Харесай

Николай Ненчев на разпит по още едно обвинение

Бившият боен министър Николай Ненчев е бил привикан на разпит в Софийска градска прокуратура през днешния ден.

От известието му излиза наяве, че се води ново следствие против него.

Обвинението е, че съм изнесъл класифицирана информация за броя на излитанията ни против съветската стратегическа авиация и изразходваното гориво, показва Ненчев.

Ненчев е бил извикан на разпит незабавно откакто е завършило правосъдното съвещание по делото за несъблюдение на служебните отговорности - не е обезпечил авиационната сигурност и летателната валидност на самолети от изтребителната авиация на Военновъздушни сили.

Пред публицисти Николай Ненчев се оплака от напън и непрекъснати инспекции, като съобщи и че чака в скоро време да му се направи инспекция и от Комисията за нелегално добито имущество (КПКОНПИ).

Пирпомняме, че в края на април месец Върховен касационен съд потвърдиха оправдателното присъждане на долната инстанция за някогашния министър на защитата Николай Ненчев и някогашния шеф в МО Венислав Цанов. Решението е дефинитивно и то оправда някогашния боен министър Николай Ненчев по второто обвиняване - за униформите в армията. Първото обвиняване, с което той се снабди беше за изтребителите МиГ-29. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР