Бившият военен Бени Ганц получи мандат за съставяне на правителство

...
Бившият военен Бени Ганц получи мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Втори опит за съставяне на израелско правителство

Бившият боен Бени Ганц получи мандат за сформиране на държавно управление в Израел. Той му беше връчен, откакто досегашният министър-председател Бенямин Нетаняху не съумя да събере задоволително поддръжка за сформирането на кабинет.


Бившият военачалник Бени Ганц ще се опита да постави завършек на дългогодишното ръководство на Бенямин Нетаняху. Официално той получи мандат за сформиране на кабинет.

На изборите през септември не беше излъчен явен победител. Но откакто Нетаняху върна мандата, Ганц е първият политик от 2008 година насам, претрупан от президента да образува ръководеща коалиция.
Реувен Ривлин, президент на Израел: Законът Ви дава 28 дни да съставите държавно управление.
Лидерът на центристката партия " Синьо и бяло " прикани за демократично държавно управление на националното единение, което ще работи в услуга на жителите.
Бени Ганц, водач на " Синьо и бяло ": Всички чакат да сложим завършек на политическия безпорядък. Всички чакат страната да се върне към естествения живот.
Ако и Бени Ганц не успее да сформира държавно управление, Израел може да бъде изправен пред следващите избори - третите в границите на една година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР