Бившият водач в световната ранглиста - Анди Мъри се класира

...
Бившият водач в световната ранглиста - Анди Мъри се класира
Коментари Харесай

Мъри на първи 1/2-финал от над 2 години

Бившият лидер в международната класация - Анди Мъри се класира на първия си ½-финал от 2 години насам, както и първи след завръщането си от интервенция. Шотландецът надви в доста равностойна борба против Мариуш Копил в Антверп с 6:3 6:7(7) 6:4. Той можеше да завоюва срещата още в тайбрека на втората част, когато стигна до мачбол, само че не го осъществя. Въпреки това отрицателното въодушевление не му повлия и затвори дуела в три сета.

Британецът показва класа с минаващите и прехвърлящите си удари, късите си топки и отбраната, с което продължи в конкуренцията без изгубен сет. Това е последният шампионат за Анди през сегашния сезон, а в борба за място на финала трикратният „ мейджър “ първенец ще срещне Уго Умбер.

Oще в първия гейм румънецът опита няколко излизания на мрежата, а две от тях се оказаха несполучливи. Той сгреши и форхенд от главната линия, а по този начин Мъри се оказа напред с задатък от ранен пробив. Малко по-късно двамата си размениха по пробив, преди трикратният първенец от шампионати в Големия Шлем да откри надзор над сета.

Мъри не блестеше с доста положително равнище на начален удар, само че съумя да вземе 77% от точките на втори сервис на Копил. Навлизаше умерено във вътрешността в корта и завършваше доста разигравания по този метод, а при 5:3 осъществя минаващ удар и по този начин сетът завърши в интерес на британеца.

След паузата той продължи с минаващите удари и с успеваемостта си на втория сервис на румънеца. Това най-вече си пролича в четвъртия гейм, в който някогашният №1 осъществя нов пробив, а по-късно затвърди преимуществото си и остана на два гейма от крайния триумф.

При 4:1 британецът излезе на мрежата няколко пъти и претърпя триумф, осъществя и прехвърлящ удар, а по този начин стигна до общо четири „ скрити мачбола “. Копил обаче употребява сервиса си в точните моменти, с цел да се избави.

Анди сервираше за успеха при 5:3, само че се поддаде на напрежението и бе продънен в решителния момент.

В тайбрека Мъри поведе с 4:1, само че позволи поврат и Копил стигна до сетбол при 6-5. Британецът още веднъж резервира централизация, приключи форхенд по правата, а след това и красиво воле на мрежата, с цел да получи мачбол. Обратите обаче не свършиха – румънецът обърна развоя на събитията и вкара мача в трети сет след 7:6(7).

В седмия гейм на третия сет Копил трябваше да отразява точка за пробив, само че не се оправи в идващото си подаване и Мъри още веднъж стигна до сервис за успеха. Този път не срещна компликации и се класира на полуфиналите след 6:4./tenniskafe

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР