Бившият вицепрезидент на САЩ и президентски кандидат за вота през

Бившият вицепрезидент на САЩ и президентски кандидат за вота през ...

Байдън: Тръмп трябва да бъде свален.

Бившият вицепрезидент на САЩ и президентски кандидат за вота през 2020 г. Джо Байдън заяви подкрепата си за продължаващото разследване на импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп, заявявайки че Тръмп "е нарушил клетвата си, предал тази нация".

По този начин той продължи атаката си срещу държавния глава.

През последните седмици демократите в Конгреса засилиха натиска си за импийчмънт на Доналд Тръмп.

Байдън продължи и каза, че Тръмп е готов да "направи всичко възможно, за да остане на власт", дори да отстрани длъжностните лица от длъжност, ако е заплашен".

"Това не е просто академично упражнение по аполитична теория", предупреди той, обръщайки се към митинг в Рочестър, Ню Хемпшир, казвайки, че "президентът, който поставя собствения си личен интерес пред общественото благо и националната сигурност" също " заплаха за сигурността в ежедневието ни. "

След това той бързо се обърна към отказа на Тръмп да позволи на американската общественост да вижда данъчните декларации на президента като поредното доказателство за неговия негодност. "Разкривам от 21 години данъчните си декларации", отбеляза Байдън, чудейки се какво се крие в тези на Тръмп, ако той е така твърдо против да ги освободи. /news.bg

Източник: dnesplus.bg