Бившият вицепрезидент на САЩ и фаворит за номинация за президент

...
Бившият вицепрезидент на САЩ и фаворит за номинация за президент
Коментари Харесай

Байдън поиска облекчаване на санкциите срещу Иран

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати и любимец за номинация за президент на демократите Джо Байдън в четвъртък се причисли към апелите Съединените щати да облекчат глобите против Иран , защото Ислямската република страда задоволително сега от пандемията на ковид.

Байдън сподели, че Техеран би трябвало да отговори, като освободи арестуваните американци.

" Изкуственото ограничение на притока на интернационална филантропична помощ за гонене на политически цели освен ще разреши на иранското държавно управление да се откаже от отговорност за личния си реагиращ отговор, ще усили опасността, която този вирус съставлява за американския народ, в този момент и в бъдеще ", той добави.

След като напусна нуклеарната договорка за 2015 година сред Иран и международните сили, Съединени американски щати възвърнаха глобите против Иран, които бяха замразени като част от договорката.

Иранските водачи обявиха, че американските наказания " мощно затрудняват " способността на Ислямска република да се бори с ковид.
 Още 124 жертви на ковид в Иран за 24 часа
Още 124 жертви на ковид в Иран за 24 часа

Броят на умрелите към този момент е общо 3 136 души

Въпреки глобите, които блокират Иран да продава суровия си нефт и да има достъп до интернационалните финансови пазари, Вашингтон предложи Иран помощ в битката с ковид.

Иранските водачи обаче изрично отхвърлиха предлагането на Съединени американски щати за филантропична помощ и желаеха да се анулират глобите, в случай че желаят да оказват помощ на Иран да овладее вируса.

Призивът на Байдън е в сходство с този на неговия противник за номинацията, сенаторът Бърни Сандърс, който във вторник още веднъж прикани Съединени американски щати да анулират глобите, наложени против Иран, когато се бори с пандемията на ковид.
 Сандърс: Да се вдигнат глобите против Иран
Сандърс: Да се вдигнат глобите против Иран

Заради високия брой жертви на ковид

" Коронавирусът е умъртвил 2600 в Иран, само че американските наказания попречват медицината и помощта за влизане ", написа Сандърс.

В непосредствено послание към държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и министъра на финансите Стивън Мнучин той добави: " Пандемиите не знаят граници. Нека оставим настрани разногласията и да премахнем глобите, с цел да понижим човешкото страдалчество. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР