Бившият вицепрезидент на САЩ е подал документите си за участие

...
Бившият вицепрезидент на САЩ е подал документите си за участие
Коментари Харесай

Майк Пенс се впуска в надпреварата за президентската номинация на републиканците

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати е подал документите си за присъединяване в конкуренцията за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2024 година, съобщи Ройтерс, като се базира на данни от американската Федерална изборна комисия.

Според хора, близки до 63-годишния политик, се чака той да сложи формалното начало на акцията си за първичните избори на републиканците в сряда с видеообръщение и тирада в щата Айова, който е първият, който ще гласоподава при определянето на номинацията.

Така в разногласието за кандидатурата на Републиканската партия 48-ият вицепрезидент на Съединени американски щати ще се изправи против някогашния си началник Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, единствено две години откакто мандатът им приключи с щурма на Капитолия от последователи на Тръмп, при който даже в един миг е имало действителна опасност за живота на Пенс, отбелязва Асошиейтед прес.

Той стана цел на гнева им, откакто отхвърли да поддържа някогашния президент при опита да му да обърне резултатите от изборите през 2020 година, макар че през мандата им беше предан към него.

Според социологическите изследвания любимец за спечелването на номинацията на републиканците е Тръмп, а на второ място е губернаторът на Флорида Рон Десантис. Според последователите си Пенс е благонадежден реакционер, който ще продължи сполучливо политиката на държавното управление " Тръмп ", единствено че без непрекъснатите шумни кавги, които съпътстваха това ръководство.

Въпреки че Пенс постоянно акцентира достиженията на тандема с антисистемния Тръмп, номинирането на някогашния вицепрезидент за претендент на Републиканската партия за изборите през 2024 година в доста връзки ще значи връщане към позиции, на които партията дълги години бе изразител и които обичайно бяха свързвани с елита ѝ, само че от които Тръмп се отхвърли, откакто промени радикално облика на партията при ръководството си, отбелязва Асошиейтед прес.

Пенс насочва предизвестия за все по-нарастваща популистка вълна в партията, а съгласно съветниците му той ще бъде единственият обичаен реакционер от Рейгънов вид в конкуренцията.

Бившият вицепрезидент е уверен съперник на правото на аборт и поддържа въвеждането на национална възбрана за тази процедура. Пенс, който разказва себе си като " християнин, реакционер и републиканец, в този ред ", от месеци приготвя почвата за очакваото оповестяване на кандидатурата си с изяви в разнообразни щати като Айова, Южна Каролина и Ню Хемпшир, където посещаваше църкви, произнасяше политически речи и се опитваше да притегли евентуални донори за акцията си.

Една от аргументите той и екипът да изберат Айова за насочна точка на акцията му е, че съгласно тях този щат и огромният брой гласоподаватели християни евангелисти са от основно значение за спечелването на първичните избори на републиканците.

По външнополитическите въпроси той е за даване на по-голяма помощ за Украйна и се афишира против " апологетите на Путин " в Републиканската партия, които по думите му не жалаят да се опълчват на съветския водач, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР