Бившият вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън не изключва възможността да

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън не изключва възможността да
Коментари Харесай

Джо Байдън обмисля да се кандидатира за президент на САЩ

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Джоузеф Байдън не изключва опцията да се кандидатира на президентските избори през 2020 година Както заяви в понеделник телевизия Ей Би Си, съответното изказване той е направил на среща с част от някогашните си съветници по вътрешнополитическите въпроси, оповестява БГНЕС.

Позовавайки се на мнението на участниците на срещата, малкия екран отбелязва, че не е изключено Байдън в действителност да вземе присъединяване в президентската конкуренция, в случай че в близката година Демократическата партия не издигне различен по-добър претендент с действителни шансове за победа. Решението на някогашния вицепрезидент обаче към момента не е дефинитивно.

Байдън е роден през 1942 година в щата Пенсилвания. Политическата си кариера стартира през 1970 година, а две години по-късно е определен в Сената и става един от най-младите сенатори в историята на Съединените щати. В продължение на доста години Байдън е ръководител на Комисията по интернационалните връзки на Сената и на правния комитет.

През 1988 и 2008 година взе участие в битката за президентския пост в Съединени американски щати, само че и двата пъти отдръпва кандидатурата си, защото не получава задоволително поддръжка по време на първичните избори. През 2008 година Барак Обама му предлага да се кандидатира за вицепрезидент и по този начин той заема тази служба в продължение на 8 години от януари 2009 година до януари 2017 година

Според анализатори макар двата си предходни несполучливи опита за победа в президентските избори в този момент той има по-голям късмет – изключително след службата си в администрацията на Обама и името, което си построи там./ segabg.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР