Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън обяви, че навлиза в

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън обяви, че навлиза в
Коментари Харесай

Джо Байдън влиза в борбата за президент на САЩ

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че навлиза в конкуренцията за Белия дом през 2020 година, като се причисли към към този момент препълнения лист с претенденти от страна на Демократическата партия, заяви Агенция Франс Прес.

" Основните полезности на тази нация... нашата позиция в света... нашата народна власт... всичко, което е направило Америка сегашната Америка - е заложено на карта. Ето за какво през днешния ден разгласявам кандидатурата си за президент на Съединените щати “, съобщи той в Туитър.

По-рано 76-годишният някогашен вицепрезидент на Барак Обама акцентира, че идните президентски избори са извънредно значими, „ защото, другари мои, би трябвало да обединим страната още веднъж “.

Според редица изследвания Байдън е измежду политиците, които се употребяват с най-голяма поддръжка от членовете на Демократическата партия измежду претендентите за президентските избори през 2020 година.

Байдън е роден през 1942 година в Пенсилвания. Политическата си кариера стартира през 1970 година, а две години по-късно бива определен в Сената и става един от най-младите сенатори в историята на Съединените щати. В продължение на доста години Байдън е ръководител на Комисията по интернационалните връзки на Сената и на правния комитет.

През 1988 и 2008 година взе участие в битката за президентския пост в Съединени американски щати, само че и двата пъти отдръпва кандидатурата си, защото не получава задоволително поддръжка по време на първичните избори.

През 2008 година Барак Обама му предлага да се кандидатира за вицепрезидент и по този начин той заема тази служба в продължение на 8 години от януари 2009 година до януари 2017 година

И макар двата си предходни несполучливи опита за победа в президентските избори, в този момент той несъмнено има по-голям късмет - изключително след службата си в администрацията на Обама и името, което си построи там.

Първите срещи на партийните деятели в хода на бъдещата президентска акция ще се проведат в Айова при започване на февруари 2020 година Конгресът на Демократическата партия, на който публично ще бъде повдигнат техният претендент за президент, ще се организира от 13 до 16 юли 2020 година Маями Бийч (Флорида), Милуоки (Уисконсин) и Хюстън (Тексас) се състезават за правото да бъдат домакини на конгреса. Републиканците ще проведат своята конгрес през август 2020 година в Шарлот, Северна Каролина.

59-те президентски избори в Съединени американски щати ще се проведат на 3 ноември 2020 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР