Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън обвини демагозите и шарлатаните

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън обвини демагозите и шарлатаните
Коментари Харесай

Демагозите и шарлатаните подклаждат страх по света, предупреди Джо Байдън

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна " демагозите и шарлатаните " в подклаждане на боязън, както го направиха през 30-те година на XX век, до момента в който казусът с миграцията раздрусва политиката от двете страни на Атлантическия океан, написа " Гардиън ".

Байдън, обсъждан като евентуален претендент на Демократическата партия против президента Доналд Тръмп на изборите през 2020 година, не загатна името на американския президент, само че направи паралел сред антиимиграционната му политика и европейските популисти и фашистите през 30-те година на предишния век, които с изкупителна жертва превзеха властта.

Бившият вицепрезидент счита, че като през 30-те година на ХХ век разочаровани гласоподаватели може да се извърнат към властнически персони.

" Демагози и шарлатани пристъпиха към подклаждане законните страхове на хората и постоянно хвърлят виновността върху другите. Винаги би трябвало да има изкупителни жертви. Сега това са имигрантите, новобранците, другите ", предизвести Байдън на конференция в Копенхаген.

Той акцентира, че е подхваната офанзива против институциите и свободите със задача съсредоточаване на властта в ръцете на обособени персони.

Според него по целия свят репресивни държавни управления се копират, атакувайки медийната независимост, самостоятелната правосъдна система и гражданското общество с репресивни закони.

Взети дружно те заплашват демократичните идеали, трансформирали се в основа на западния свят, добави той.

Байдън разкритикува " фалшивя шовинизъм " на Републиканската партия при Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР