Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън излезе с по-добри резултати

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън излезе с по-добри резултати
Коментари Харесай

Джо Байдън е победителят от "Супер вторника"

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън излезе с по-добри резултати от сенатора Бърни Сандърс след предварителните избори в 14 щата (известни като " Супер вторник " ) в надпреварата за претендент - президент на Демократическата партия.

Байдън печели в щатите Алабама, Арканзас, Минесота, Северна Каролина, Оклахома, Тенеси и Вирджиния. Счита се, че той е получил огромна поддръжка там от афро-американците. Сандърс пък е " взел " родния си щат Върмонт, а също Колорадо и Юта. Но пък записва загуби в Минесота и Оклахома, където през 2016 година реализира победи над Хилари Клинтън.

Тепърва се чакат резултати от щатите Калифорния и Тексас, които имат огромен брой делегати, добавя БГНЕС.

За пръв път във " Супер вторника " с бюлетина се появи и милиардерът Майкъл Блумбърг, откакто пропусна първите 4 щата с първоначални избори. Той незабавно влезе на мушка на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който се изрече сериозно по адрес на клип, показващ по какъв начин Блумбърг по време на предизборна среща изяжда парче пица и по-късно си облизва пръстите на ръката. " Мини Майк, не си облизвай мръсните пръсти. Това е по едно и също време нехигиенично и рисково за теб и за близките! ", написа Тръмп в " Туитър " по адрес на видеото. Президентът се обръща към Блумбърг като " мини Майк ", поради разликата в растежа на двамата - Блумбърг е висок 173 см, а Тръмп - 190 см.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР