Бившият вицепрезидент на Мултигруп Николай Вълканов официално може да се

...
Бившият вицепрезидент на Мултигруп Николай Вълканов официално може да се
Коментари Харесай

След Вежди начело на НС: Радев връчва най-високото държавно отличие на Николай Вълканов

Бившият вицепрезидент на " Мултигруп " Николай Вълканов публично може да се похвали с най-висшия държавен орган - " Стара планина " първа степен. Указ за оценката, обещано в секретност от президента Румен Радев по предложение на неговия Министерски съвет, е оповестен в " Държавен вестник ", оповестява " КлубZ ". 

За готвения декрет заяви първо уеб сайтът " Флагман ", базирайки се на решение на кабинета от 17 ноември, което обаче не бе оповестено в резюметата на всички взети решения, каквато е нормалната процедура след съвещанията. Вносител на предлагането за ордена пък е направено персонално от премиера Гълъб Донев.

Вълканов е почетен с медал " Стара планина "  първа степен " за изключителния му принос и заслуги към икономическото развиване на страната ", написа в претекстовете към указа на Румен Радев, подписан на 21 ноември - съдейки по обявата в " Държавен вестник ".

Първият опит това да се случи, бе изработен преди 1 година, по време на служебния кабинет на днешния водач на " Български напредък " Стефан Янев. Тогава обаче четирима министри - на превоза Христо Алексиев, на образованието акад. Николай Денков, на външните работи Светлан Стоев и на културата проф. Велислав Минеков възроптават.

Самото предложение за Вълканов е направено от тогавашната икономическа министърка и открит плагиат - Даниела Везиева. Въпросната към днешна дата е член на новосъздадения институт СИНПИ на някогашния началник на БСП-София Калоян Паргов. 

Явно в този момент, за разлика от предходния път - и Алексиев (който е вицепремиер в сегашния кабинет - б.р.), и Минеков, към този момент не възразяват. 

" Дейността на проф. Вълканов е обвързвана и със забележителния принос във образуването на Брутният вътрешен продукт на ръководените от него предприятия: " Минстрой Холдинг "  АД, ръководител на Съвета на Директорите от 1991 г.; " Горубсо Мадан "  АД, ръководител на Надзорния съвет от 2012 г.; " Родопи Еко Проджектс "  АД, ръководител на Надзорния съвет от 2002 г.; Научно-изследователски софтуерен институт по минно строителство, шеф от 1986 година до 1991 година

Ръководените от проф. Вълканов компании редовно осъществят сполучливи вложения в активи, софтуерни и софтуерни разработки, както и в обезпечаване и възстановяване на сигурността и здравословните условия на труд. Николай Вълканов е бележит академик с повече от 70 научни изявления, отчети, научно-приложни планове от национално значение, регистрирани патенти и потребни модели ", се показва и в претекстовете на Министерски съвет и Гълъб Донев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР