Бившият вицепрезидент на Каталуния Ориол Джункерас е осъден на 13

...
Бившият вицепрезидент на Каталуния Ориол Джункерас е осъден на 13
Коментари Харесай

Испания осъди на общо 100 г. затвор деветима каталунски сепаратисти. Пучдемон нарече присъдата зверство

Бившият вицепрезидент на Каталуния Ориол Джункерас е наказан на 13 години затвор от Испанския Върховен съд поради ролята си в опита за обособяване на самостоятелната област като независима страна, оповестява RT.com.

``
реклама

Освен него, още осем сепаратистки водачи бяха наказани на сред 9 и 13 години затвор поради подбудителство на напрежение, при присъединяване им в несполучливия опит. Ако съберем годините на всички присъди стават 100.

Други трима обвинени бяха приети за отговорни за непокорство, само че не бяха наказани на затвор. Всички бяха оправдани по най-сериозното обвиняване за протест.

Междувременно, някогашният водач на Каталуния и главен мотор на сепаратисткото придвижване Карлес Пуигдемон остава в заточение в Белгия. В изказване в отговор на присъдата, той я дефинира като " безчовечие ".

„ Време е да реагираме... за бъдещето на нашите синове и дъщери. За демокрацията. За Европа. За Каталуния “, написа някогашният водач в Twitter.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР