Бившият вицепремиер Валери Симеонов беше избран за зам.-председател на парламентарната

...
Бившият вицепремиер Валери Симеонов беше избран за зам.-председател на парламентарната
Коментари Харесай

Валери Симеонов стана зам.-шеф на енергийната комисия

Бившият вицепремиер Валери Симеонов беше определен за зам.-председател на парламентарната комисия по енергетика, съобщи Българска телеграфна агенция.

Макар по време на престоя му в държавното управление това да не беше измежду неговите ресори, Симеонов постоянно е коментирал обществено проблемите в бранша. В началото на годината, да вземем за пример, той разгласи, че в енергетиката има корупционни схеми, като дори подаде сигнал в прокуратурата за една, обвързвана с Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2” и също така видя партийно кадруване при промени в управлението на Електроенергийния систематичен оператор.
Валери Симеонов: В държавното управление има бездна В енергетиката към момента имало корупционни схеми, единствено ГЕРБ били отговорни за неблагополучията в избрани браншове
По време на предходния парламент пък той разгласи, че огромна част от ВЕИ мощностите са продавали непозволено на доста висока цена.

Отново през днешния ден пост в парламентарна комисия получи и различен върховен политик, върнал се още веднъж на депутатската банка – някогашният зам.-председател на Народното събрание Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия. Той ще е заместник-председател на комисията по външна политика.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР