Бившият вицепремиер и външен министър Ивайло Калфин предупреди, че ни

...
Бившият вицепремиер и външен министър Ивайло Калфин предупреди, че ни
Коментари Харесай

Бомба в ефира! Калфин предупреди: Чака ни страшна агресия от Турция

Бившият вицепремиер и външен министър Ивайло Калфин предизвести, че ни чака страшна експанзия от страна на Турция. " Виждаме какво се случва. Думите на Ердоган преди срещата във Варна са удостоверение какво ни чака ", съобщи Калфин пред Българска национална телевизия. Бившият министър изясни, че това е обикновено да се чака от страна с тирания, каквато е Турция сега, пише ПИК.

" Ще има експанзия от страна на Турция към нейните съседи. Това неизбежно ще се случи ", предизвести Калфин. Той изрази мнение, че това, което виждаме, не е изненадващо и става дума за завладяване на територии като наклонността е за увеличение на напрежението.

За срещата сред европейските водачи и турския президент във Варна той съобщи, че това нямо да е среща за разширение на Европейски Съюз, а за пари и Турция се нуждае ужасно доста от нея, само че не е несъмнено, че ще се случи поради провокацията й против Кипър и Гърция.

" Никой няма интерес от това, което се случи с съветския разузнавач. Никой не печели от сходен случай. Очаквам след изборите напрежението да спадне, само че то е търсено и от двете страни. Очевидно някои от международните сили обичат да имат очевидно дефининиран знак, тъй като по този начин се активизират. Това става и в Русия, и Съединени американски щати. Близкият изток явно е район, в който има ползи да няма мир. Сирия е забавна, че там е спектакъл, на който добре работят тези противодействия, които са по-общи в Близкия Изток ", съобщи Ивайло Карфин.

Според него връзките сред Вашингтон и Турция се изостриха, тъй като Турция се е пробвала да постави по надзор процесите в кюрдската общественост след интервенцията в Сирия. Според Калфин Ердоган се пробва да получи повече политически терен преди диалозите във Варна, само че е на ръба срещата да не се организира.

" Има страни като Гърция и Кипър, които са срещу и то поради дейности на Ердоган. В последните месеци той направи няколко умишлени провокации в Средиземно море против тези две страни. Турция се нуждае ужасно доста от сходна среща. На нея няма да се приказва за присъединение. Тя би желала да се приказва за митническия съюз, за идващото съглашение за бежанците. Ако има среща във Варна, ще става въпрос за пари, а не за разширение на Европейски Съюз ", добави някогашният външен министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР